banner388

TEMA'dan Samsun'da örnek proje

Samsun'da öğrenciler, TEMA Vakfı Temsilciliği'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlatılan 'Bir Niyet, Bin Tohum Projesi' kapsamında bin adet meşe tohumunu toprakla buluşturdular.

TEMA'dan Samsun'da örnek proje

Samsun'da öğrenciler, TEMA Vakfı Temsilciliği'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlatılan 'Bir Niyet, Bin Tohum Projesi' kapsamında bin adet meşe tohumunu toprakla buluşturdular.

27 Kasım 2017 Pazartesi 11:49
TEMA'dan Samsun'da örnek proje

Samsun Haber - Samsun'un Bafra ilçesinde TEMA Vakfı Temsilciliği'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlatılan 'Bir Niyet, Bin Tohum Projesi' kapsamında öğrenciler bin adet meşe tohumunu toprakla buluşturdular. Öğrenciler ile veliler, ilçe merkezine 9 kilometre mesafede yer alan Evrenuşağı Mahallesi'nde nasıl fidan hazırlanması konusunda bilgilendirildi.


Öğrenciler, bilgilendirme sonrasında yaprakların arasında bulunan meşe palamutlarını topladılar. Daha sonra ise toplanan meşe palamutları, filizlenmesi amacıyla toprak ve gübre dolu tüplere yerleştirdiler. Hazırlanan bin adet fide tüpü, 1 yıl sonra Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gönderilerek dikilecek.



Atatürk Ortaokulundan proje öğretmeni Mehtap Yılmaz, "Öğrencilerimizin doğayı sevmelerini ve doğayla buluşmalarını istiyoruz. Meşe palamudunun tohumunu tanımalarını, toprakla buluşturmalarını istedik. Topladığımız tohumlar çimlendikten sonrada fidan olarak dikmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.



TEMA Bafra Gönüllü Temsilcisi Süleyman Özata ise proje ile ilgili olarak, "Bu sene ‘Bir Niyet Bin Tohum Projesi’ni başlattık. İlk startını Evrenuşağı Mahallesi’nde 14 okulla birlikte uygulamaya başlattık. Öğrencilerimizle beraber bugün bin tane meşe palamudu dikmiş olacağız. Bu havza bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye’de yetişen 18 çeşit meşe palamudunun 5 türü burada var. Bu 5 türü bütün Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Bizim hedefimiz bugünde olduğu gibi öğrencilerimiz ve velilerimizle beraber doğayı korumak, aynı zamanda erozyon haftası olması dolayısıyla haftamızı da kutluyoruz. Türkiye’ye yayılacak olan bu meşeler, çevre, doğa, sağlık için çok önemli. Çünkü erozyonun getirdiği yokluk, kıtlık ve ailevi buhranlar oluşturmaktadır. Biz istiyoruz ki Türkiye çöl olmasın. Türkiye’de toprak üstü örtü korunsun. Bunun içinde Bafra Tema Vakfı olarak çalışıyoruz. Meşe üretiminde merkez konumuna geleceğiz. Kurum ve kuruluşların desteğiyle bunu başaracağız. Hazırlanan fideler 1 yılsonunda yetişerek çevrede ki üniversitelere, askeri bahçeleri, kamuların bahçelerine ve bize gösterilen yerlere dikeceğiz. Baraj havzalarına götüreceğiz ve buralarda yetiştireceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunBafraTema
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.