banner388

Bakan Sarıeroğlu işsizlik sigortası ile ilgili konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresinde işsizlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Sarıeroğlu işsizlik sigortası ile ilgili konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresinde işsizlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 11:10
Bakan Sarıeroğlu işsizlik sigortası ile ilgili konuştu

9’uncusu düzenlenen Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği kongresinin açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve İş Sağlığı ve müdürü Orhan Koç katıldı. Bu kongrede iş birliği konulu tematik toplantılar, sempozyumlar, iş sağlığı ve güvenliği fuarı, teknik eğitimler, iş yerlerine teknik ziyaretler gibi konular işlenecek. 

Bakan Sarıeroğlu’dan önemli mesajlar

Kongrede konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Bu kapsamda 3 yıl boyunca ölümlü ve sürekli iş görmezlikle sonuçlanan iş kazası ve meslek hastalığı yaşanmayan iş yerlerimizde çalışanların işsizlik sigortası, işveren payını bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere 3 yıl boyunca yüzde 1 oranına düşürüyoruz.” dedi.

İstihdam oranımız 28 milyon 189 bine ulaştı

Ölümlü iş kazalarını azalttıklarına vurgu yapan Sarıeroğlu, “İstihdam oranımız 28 milyon 189 bine ulaştı. İş gücü piyasamızın bu denli yükselmesinin elbette ki iş sağlığı ve güvenliği açısından riskleri de beraberinde getirmesi beklenir normal şartlarda. Ancak biz bu riskleri bertaraf edecek çok güçlü adımları attık. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatımızı gelişmiş ülkeler seviyesinde uyumlaştırdık. Denetim ve rehberlik faaliyetlerimizi etkinleştirdik ve toplumumuzdaki sağlık ve güvenlik kültürünü geliştirdik. Bu sayede 2002 yılına göre 2017 yılında iş yeri sayımız yüzde 157 oranında çalışan sayımız yüzde 177 oranında artmasına rağmen 100 bin işçide ölümlü iş kazası oranımızı yüzde 38 oranında azaltmış durumdayız” diye devam etti. 

Yenilikçi Bir Bakış Açısını Ortaya Koyacağız

Hayata geçirilmesi beklenen önemli teşviklerin olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu,” Çok tehlikeli sınıfta yer alan orta ve büyük ölçekli işletmelerimize de iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli teşvikleri hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda 3 yıl boyunca ölümlü ve sürekli iş görmezlikle sonuçlanan iş kazası ve meslek hastalığı yaşanmayan iş yerlerimizde çalışanların işsizlik sigortası işveren payını bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere 3 yıl boyunca yüzde 1 oranına düşürüyoruz. İş sağlığı ve güvenliği etkinliğini arttırmak için sanal gerçeklik merkezini kurarak gelecek dönemde eğitim çalışmalarımızda yenilikçi bir bakış açısını ortaya koyacağız. 6331 sayılı kanunun yayımlanması ile birlikte iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinden faydalanan sözleşme yapan iş yeri düzeyinde yüzde binlere varan bir değişim yaşanmıştır. Kanunun uygulamaya başladığı günden bugüne 111 eğitim kurumu, 2 bin 623 ortak sağlık güvenlik birimi ve toplum sağlığı merkezi, 110 bin 815 iş sağlığı güvenliği uzmanı, 13 bin sağlık personeli, 34 bin 340 işyeri hekimi, 3 bin 87 eğitici ile toplam sertifikalı kişi sayımız 161 bin 577’yi bulmuştur” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.