banner388

Astsubay Rus ruletinde hayatını kaybetti

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı'nda meydana gelen olayda Jandarma Astsubay, Rus ruleti oyununda hayatını kaybetti.

Astsubay Rus ruletinde hayatını kaybetti

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı'nda meydana gelen olayda Jandarma Astsubay, Rus ruleti oyununda hayatını kaybetti.

27 Aralık 2017 Çarşamba 10:30
Astsubay Rus ruletinde hayatını kaybetti

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay, askerlerin gözü önünde oynadığı Rus ruletinde silahın ateş alması sonucu hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı emrinde oto teknisyeni ve bakım astsubayı olarak görev yapan Balıkesir Gönen nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Rıdvan Çetin gündüz ilçeleri dolaştıktan sonra akşam saatlerinde Alay Komutanlığı'nda çalıştığı Kademe’ye geldi. Çetin, burada toplu içtima düzeni alan askerlerden tabancasını istetti. Astsubay Çavuş, tabancasında tek mermi kalana kadar boşalttı. alkollü olduğu belirlenen Çetin, şakağına dayadığı silahın ilk denemede ateş alması sonucunda hayatını ağır yaralandı.



Ağır yaralanan Astsubay Çetin, sağlık ekipleri tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olaya şahit olan askerler ise fenalık geçirdi ve acil serviste tedavi altına alındı. Astsubay Çetin'in Gümüşhaneli F.Ö. ile nişanlı olduğu ve kısa süre içerisinde yıllık izne ayrılmayı planladığı belirtildi.


Olayı şehit ailelerine verilen yemekte öğrenen ve hemen  Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne gelen Vali Okay Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ve diğer yetkililerden bilgi aldı.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Memiş, üzüntülü olduklarını belirterek, "Bu arkadaşımız İl Jandarma Alay Komutanlığında kademe bölümünde daha çok teknik işlerde, araçların bakım onarımıyla ilgili görevi olan bir kardeşimizdi. Gümüşhane’den nişanlı olduğunu biliyoruz. Hatta kendisi komutanlarından yıllık izin alarak yakın geleceğe yönelik bir takım plan ve hedefleri varmış. İzne çıkacakmış" dedi.



Vali Memiş, konunun adli mercilere intikal ettiğini ve sebebinin araştırıldığını söyleyerek, "Böyle bir davranışta bulunacak arkadaşımız değil. Ama her insanın kendi özel hayatı ve özel dünyası var. Orada neler yaşandığını çok bilmiyoruz. Olayı hem idari hem de adli yönden mutlaka inceleyeceğiz ve araştıracağız. Bu olaydan psikolojik olarak etkilenen askerlerimiz var. Onlara da sağlık yönünden müdahale ediyoruz. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağolsun" açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.