banner388

Araçlarda cam filmi ile ilgili yeni karar

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, araçlarda cam filmi ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

Araçlarda cam filmi ile ilgili yeni karar

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, araçlarda cam filmi ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

19 Aralık 2017 Salı 09:38
Araçlarda cam filmi ile ilgili yeni karar

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, araçlarda cam filmi ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantıda yeni kararlar aldı. Alınan karara göre araçların ön camına ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması şartıyla cam film uygulanabilecek.


Gazete Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Trafik Yönetmeliği'nin 14. maddesinde yapılması planlanan değişiklikler tasarı haline getirildi.
 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na sunulan tasarıda, "Araçların ön camına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılamaz. Sürücünün 180 derece ön görüş alanı içerisinde sağ ve solunda kalan yan camlara cam filmi ile birlikte camın toplam ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması şartıyla cam film uygulanabilir" denildi.


Yolcu taşıma araçlarında acil çıkış camlarına film uygulanamayacağı kaydedildi.

Son Güncelleme: 20.12.2017 09:14
Anahtar Kelimeler:
Cam Filmi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2017-12-19 10:50:19

Ne mevzuymuş bu arkadaş. İşimiz gücümüz bitti bu başımıza bela oldu. Cam filmi denen şey zaten anlamsız ve saçma. Kullanılması zaruri kamu araçlarında kullanılsın gerisi sökülsün. Aracın içinde it kopuk her türlü terbiyesizliği yapıyor.

Avatar
Kemal 2017-12-19 18:31:50

Bu konunun direk mağduruyum.bir sene once yasalaştı takdırdık.sonra yasaklandı sökdürdük.bu arada ceza kesilenler oldu.yav memleketin bütün sorunları bitti birileri nelerle uğraşıyor neymiş içersi gözükmüyormuş buna gargalar güler o zaman sıfır araçlar neden uygu
Lama dışı bırakıldı yine yan çizenler kanun kural tanımayanlar kazandı biz kaybettik çünkü kanunlara uyduğumuz için bizi mağdur edenlere hakkımı helal etmiyorum

Avatar
Halil 2017-12-20 12:57:06

Filmi falan birakinda asayisi duzeltin samsun it kopuk doldu her yerde olaylar adam vurmalar silahlar alkol uyusturucu alan gencler sabaha kadar koselerde yatip kalkiolar yazik yav