banner388

Ahmet Davutoğlu: Erdoğan Türkiye'nin temel yapılarına zarar veriyor 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinde bulundurduğu gücün  ülkenin temel yapısına zarar verdiğini belirterek “AK Parti’de derin bir mutsuzluk var” açıklamasında bulundu.

Ahmet Davutoğlu: Erdoğan Türkiye'nin temel yapılarına zarar veriyor 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinde bulundurduğu gücün  ülkenin temel yapısına zarar verdiğini belirterek “AK Parti’de derin bir mutsuzluk var” açıklamasında bulundu.

30 Temmuz 2019 Salı 20:02
Ahmet Davutoğlu: Erdoğan Türkiye'nin temel yapılarına zarar veriyor 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Financial Times'tan Laura Pitel'e konuştuğu açıklamasında başkanlık sistemini eleştirdi. 

"AK Parti bir zamanlar adalet, özgürlük, düşünce ve ifade özgürlüğüne değer verirdi. Ancak son üç yılda gözlemlediğim kadarıyla hayatımız boyunca saygı duyduğumuz bu temel değerler göz ardı ediliyor" ifadelerini kullanan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın elindeki gücün Türkiye'nin "temel yapılarına zarar verdiğini" ve ülkedeki "siyasi kurumların zayıflamakta olduğunu" kaydetti.

BİRÇOK GAZETECİYİ KORUDUM

Muhalefetteki bazı isimlerce Türkiye'nin şu anki dış politikasının mimarı olmakla ve başbakanlığı bıraktığı zaman insan hakları ile ifade özgürlüğüne sert engeller koyulmuş bir isim olarak anılan Davutoğlu eleştirilere "Ben birçok gazeteciyi korudum. Fikirlere ve entellektüel özgürlüğe saygı duyulması gerektiğini söyledim" diyerek yanıt verdi. 

BEN KORKARSAM VATANDAŞ KONUŞAMAZ

Davutoğlu, "Siyasetçiler dinamikleri takip etmek yerine onu değiştirmeli" dedi ve hedefinin Türkiye'de yeni bir siyasi iklim yaratmak olduğunu söyledi. "İhtiyacımız olan açıklık, saydamlık, özgürlük ve korkmadan konuşabilme üzerine kurulmuş yeni bir psikoloji" diyen Davutoğlu, "sesini ilk yükseltmeye karar verdiğinde" hiçbir ana akım medya organının kendisinin kanallara çıkmasına izin vermediği söylemini tekrarladı. Davutoğlu, kendisini konuk eden Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin Sputnik ile RS FM'deki programlarına son verildiğini hatırlattı. Davutoğlu bilinçli olarak yozlaşma ve nepotizm hakkın bir tartışma başlatmayı hedeflediği söyleyerek, "çünkü eski bir başbakan olarak ben korkarsam vatandaş konuşamaz" dedi. Davutoğlu sözlerine, "Konuşmak ve düşünmekten korkarsan bir çözüm bulunamaz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAMSUNLU 2019-07-30 20:18:08

son 3 yıl he be adam 3 yıl önce sen başbakandın neyin kafası bu

Avatar
sms 2019-07-30 21:08:12

Günaydın, atı alan üsküdarı geçti....

Avatar
rant 2019-07-31 00:53:47

ak parti artık gizli değil açıkça bir rant partisine dönüşmüştür. ülkeyi bitirdi bu rantları.

Avatar
faruk totuk 2019-07-31 08:12:15

üçyıl önce istedikleri gibi at koşturdular şimdi rahat degiller onun için bu sızlamalar anlayan anladı zaten fazla söze gerk yok

Avatar
burak 2019-07-31 09:26:46

1.si bay davuytoğlu 3 yıl önce sen vardın bu
2.si erdoğan son 3 yılda türkçülük yapıyor diye mi zorunuza gitti
3.sü istediğiniz yeri yırtın BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR.
4.sü Kanla alınmış ancak alındığı biçimde verilir
ALLAH BU TOPRAKLARIN MİLLETİNE ESARET GÖSTERMESİN İNŞAALLAH

Avatar
kaldner 2019-07-31 12:00:14

eee para bitti sıra devlet sırları açığa cıkar snra partı ayağına sen yokmusun davut az kerata değilsin