banner388

2 askerimiz donarak şehit oldu

Tunceli'de PKK terör örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonda soğuk hava ve tipi nedeniyle donma tehlikesi geçiren 2 askerimiz kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

2 askerimiz donarak şehit oldu

Tunceli'de PKK terör örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonda soğuk hava ve tipi nedeniyle donma tehlikesi geçiren 2 askerimiz kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

27 Ekim 2018 Cumartesi 09:31
2 askerimiz donarak şehit oldu

 Tunceli'nin Nazimiye ilçesi kırsalında, Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı JÖH timleri PKK'ya yönelik olarak operasyonlar kapsamında Sarıbudak köyü kırsalına indi. Bölgede son 2 gündür yüksek kesimlerde aşırı kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığının eksi 5 derecelere kadar indiği öğrenildi.

Sarıbudak köyündeki operasyon bölgesinde aşırı tipi ve sisin de etkili olmasıyla birlikte operasyon bölgesinde bulunan askerlerin aşırı donma tehlikesi yaşamaları üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Helikopterle, donma tehlikesi geçiren 2 askerimiz Tunceli Devlet Hastanesine kaldırıldı, ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen askerlerimiz kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit olan 2 Uzman Çavuşumuzun isimleri ve memleketleri şu şekilde:

Uzman Çavuş Asım Türkel - Mersin
Uzman Çavuş Ferruh Dikmen - Mersin

Valilikten yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca Nazımiye Kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda; olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerimizin hava şartlarının kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle ile tahliye edildiği, (2) Jandarma personelimiz hipotermi tanısı ile Tunceli Devlet Hastanesine sevk edildiği ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen (1) Jandarma personelimizin şehit olduğu, diğer Jandarma personelimize ise müdahaleye devam edildiği bildirilmişti. Diğer Jandarma personelimize uzun süre müdahaleye devam edilmiş olup maalesef kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağolsun. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

Son Güncelleme: 27.10.2018 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elli5 2018-10-27 12:34:37

Hangi devirdeyiz bu askerler donarken hiç mi biri görmedi duymadı nasıl iş insanın aklı almıyor.

Avatar
Mittat 2018-10-27 11:09:44

Başka bir ülkede olsa orda genelkurmay milli savunma kalmaz gider istifa eder. Ama bizde şehit diyerek avutuyorlar aileleri. Ihmal be görevi kötüye kullanmak denir buna. Farkına varın artık vatan bayrak sevgisi iğrina ölmekle pisi pisine gitmek aynı şey deyil

Avatar
Sasa 2018-10-27 16:28:32

Hedef 2023 ama hala askerimiz donarak şehit oluyorlar anlamadim

Avatar
Sass 2018-10-27 16:29:51

Yazık çok üzüldüm ama darısı Burak ve bilalin başına demek isterdim ama onlar askerlik yapmıyorlar maalesef

Avatar
Emin Karagüzel 2018-10-27 15:19:43

Kafir soyuyla canla başla mücadele ederken şehit olan kardeşlerime Allah CC gani gani rahmet eylesin.

Avatar
MUZAFFER KURT 2018-10-29 10:52:28

MEKANLARI CENNET OLSUN...