banner388

100 yıllık su hasreti dindi

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde 100 yıldır devam eden içme suyu sorunu, 3 yıllık sondaj çalışmalarının ardından sonunda çözüldü.

100 yıllık su hasreti dindi

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde 100 yıldır devam eden içme suyu sorunu, 3 yıllık sondaj çalışmalarının ardından sonunda çözüldü.

16 Nisan 2018 Pazartesi 18:44
100 yıllık su hasreti dindi

Sivas'a 90 kilometer uzaklıkta bulunan Altınyayla ilçesinde 100 yıllık içme suyu sorunu sonunda çözüldü. İçme suyunda 100 yıldır çile çeken ilçe halkı 3 yıllık sondaj çalışmasının ardından kaliteli suya kavuştu.

Altınyayla Belediye Başkanı Necmettin Mermer, içme suyu sorunun çözülmesiyle ilgili, "3 yıldır devam eden sondaj çalışmasıyla ilçe halkı kaliteli içme suyuna kavuştu" diye belirtti.

SANİYEDE 25 METREKÜP İÇME SUYU

Sondaj çalışmaları neticesinde saniyede 25 metreküp içme suyu elde edinilecek. Altınyayla Belediye Başkanı Necmettin Mermer, 3 yıldır aralıksız olarak kaliteli su çıkarmak için fizibilite çalışmalarının yapıldığını belirterek, "İlçemiz göreve geldiğimizde ağır bir içme suyu sorunu yaşıyordu. Malum bölgemiz kurak bir bölge ve kaliteli içme suyu sorunu var. Kullanılabilir içme suyu konusunda su fakiri bir ülkeyiz. Önce yapılan çalışmalarda çeşitli kuyularda su çıktı ama asıl bizim istediğimiz kaynağımız buraydı. Bizim buradaki suyu çıkarmak için önceden yolumuz yoktu sondajı vuramadık ama geçen sene sondajı yaptık. Biz beklediğimiz umduğumuz suyu beklediğimiz kapasitede bulduk. İlçe halkımız yaklaşık 100 yıl bir su sorunu yaşamayacaktır. Altınyayla anormal büyümediği sürece bu su bizim gibi 3 ilçeye yetiyor. Biz bu sorunu çözmenin verdiği huzurla mutluyuz gururluyuz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" sözcüklerini kullandı. 
 

Anahtar Kelimeler:
Içme SuyuSivasiSondaj100
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.