banner388

Öğrencilere 15 Temmuz Broşürü Verilecek

Okulların açılması ile beraber öğrencilere 15 Temmuz gününü anlatan ve yemin metninin yer aldığı broşürler dağıtılacak.  

Öğrencilere 15 Temmuz Broşürü Verilecek

Okulların açılması ile beraber öğrencilere 15 Temmuz gününü anlatan ve yemin metninin yer aldığı broşürler dağıtılacak.  

18 Eylül 2016 Pazar 14:35
Öğrencilere 15 Temmuz Broşürü Verilecek

Yeni eğitim ve öğretim senesinde 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ders başı yapacaklar. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir aksilik olmaması için sıkı tedbirler alındı. Okulların açılacağı gün yapılacak olan törenler, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ile Şehitleri Anma” konularını içerecek şekilde hazırlanacak. Okulların yer aldığı yerleşim bölgelerindeki gazi ve şehit yakınları, açılış törenine davet edilecektir. 

KİTAPÇIK DAĞITILACAK
Öğrencilere okulun açıldığı ilk günü dağıtılması için bir demokrasi kitapçığı hazırlandı. Bu kitapçıkta, bu süre zarfından sıkça kullanılmış olan sözcüklerin anlamlarını açıklayan 15 Temmuz Sözlüğü, 15 Temmuz günü kronolojik bir şekilde yaşanmış olanlar, darbecilere karşı yapılan direniş, şehitler ve demokrasi meydanlarının resimleri bulunacak. Birde öğrencilere ‘darbe, cunta, demokrasi ile cumhuriyet’ gibi kavramlar anlatılacaktır.   

ERDOĞAN FİLMİ İZLETİLECEK
Konferans salonlarında ve sınıflarda ise öğrencilere izletilmek üzere yaklaşık yedi dakikalık bir film izletilecek. İstiklal Marşı temel alınarak oluşturulan filmde, Cumhurbaşkanının okuduğu İstiklal Marşı eşliğinde, 15 Temmuz günü yaşanan mücadelede, millet olarak tek yürek oluşumuz izletilecek. Filmde, öğrencileri olumsuz etkileyecek şiddet içerikli görseller ile siyasi simgelere yer verilmeyecek. 
Son Güncelleme: 18.09.2016 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.