banner388

Trump İran'a Tavır Aldı

Geçtiğimiz Perşembe günü füze denemesi yapan İran ile ABD arasındaki polemik gitgide büyüyor.

Trump İran'a Tavır Aldı

Geçtiğimiz Perşembe günü füze denemesi yapan İran ile ABD arasındaki polemik gitgide büyüyor.

03 Şubat 2017 Cuma 20:26
Trump İran'a Tavır Aldı

Füze denemesinde bulunan İran’a karşı tavır alan ABD İran bağlantılı 12 kurum ve 13 kişiye ekonomik yaptırım uygulanması yönünde karar aldı.

Maliye Bakanlığı, bu kurum ve kişilerin bazılarının Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan ve Çin'de olduğunu duyurdu. Bakanlığın internet sitesinden duyurduğu yaptırım kararı, İran’ın balistik füze denemelerine misilleme olarak alındı.

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İran'ın füze fırlatmasını, ‘provokasyon’ olarak tanımlamıştı.

İran’ın son altı aydır Amerika için tehdit oluşturduğunu söyleyen Flynn, Tahran için “gözümüz üzerlerinde” demişti.

'ABD'nin Tehditleri İşe Yaramayacak'

ABD'nin bu açıklamısı üzerine Ayetullah Ali Hamaney’in baş danışmanı Ali Ekber Velayeti, “Deneyimsiz birinin İran’ı tehdit etmesi ilk kez olmuyor. Amerika hükümeti, İran’ı tehdit etmenin işe yaramadığını anlayacak. İran’ın kendisini savunmak için hiçbir ülkenin iznine ihtiyacı yok” demişti.

'İran Ateşle Oynuyor'

Donald Trump da bugün Twitter hesabında da, “İran ateşle oynuyor. Obama’nın onlara ne kadar nazik olduğunun farkında değiller ama ben olmayacağım” mesajı paylaşmıştı.

Anahtar Kelimeler:
AbdIran
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.