banner388
banner390
banner410
banner408

Ahmet Türk Serbest Bırakıldı!

Bir süredir sağlık problemleri yaşadığı öğrenilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

banner269

Ahmet Türk Serbest Bırakıldı!

Bir süredir sağlık problemleri yaşadığı öğrenilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

03 Şubat 2017 Cuma 20:41
Ahmet Türk Serbest Bırakıldı!

Bir süredir sağlık problemleri olduğu öğrenilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının sürdürdüğü terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve sonrasında tutuklanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında, avukatlarının Mardin Sulh Ceza Hakimliğine yaptığı başvuru üzerine bugün akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verilmişti. Türk, saat 19.45 sıralarında tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan çıkarıldı. Türk’ü cezaevi önünde avukatları, bir grup partili ve gazeteciler karşıladı.

'Barışın Ötesinde Yol Yok'

Gazetecilere açıklama yapan Türk, tahliye olmasının güzel olduğunu ancak büyük bir burukluk duyduğunu belirterek, “Milletvekili arkadaşlarımız, partimizin genel başkanları, belediye başkanları, arkadaşlarımız içeride. Aynı koğuşta kaldığımız Fırat Anlı ve Cebbar Leygara’dan ayrılmak da kolay değildi. Umut ediyorum ki Türkiye’de bir gün bir mutlak akıl oluşur ve bütün olumsuzlar ile hukuksuzluklar ortadan kalkar. Bu ülkede artık ortak akılla hareket edilmesi gerekir. Sorunları ortak akılla çözmenin dönemidir. Geçmişten bugüne geldiğimizde birçok dönemi yaşadık. Ama sonuç olarak barışın ötesinde başka bir formül bulunamaz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Türk, bir gazetecinin “Sağlık problemleriniz nedeniyle mi serbest bırakıldınız?” sorusunu ise, “Sağlık konusunda problemlerim vardı. Ancak içeri alınmamızın hukuki bir dayanağı yoktu” şeklinde cevapladı.

Açıklamalarının sonrasında Türk ve beraberindekiler cezaevi önünden ayrıldı. 

Anahtar Kelimeler:
Ahmet Türk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.