banner388

Rusya'da isyan sonrası Wagner'den ilk açıklama! 

Rusya'da 1 günlük isyan gerçekleştiren paralı asker birliği Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin, krizin ardından ilk kez konuştu.

Rusya'da isyan sonrası Wagner'den ilk açıklama! 

Rusya'da 1 günlük isyan gerçekleştiren paralı asker birliği Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin, krizin ardından ilk kez konuştu.

26 Haziran 2023 Pazartesi 19:25
Rusya'da isyan sonrası Wagner'den ilk açıklama! 

Ukrayna'da savaşan Rus paralı ordu Wagner'in Moskova yönetimine karşı başlattığı isyan 1 gün sürdü. Kriz, Belarus'un araya girmesiyle son buldu. Wagner'in lideri Prigojin'in Belarus'a gitmesine karar verildi.

"HEDEFİMİZ PUTİN'İ DEVİRMEK DEĞİLDİ"

Rusya'da yaşanan gelişmeler merakla takip edilirken, Wagner lideri Yevgeniy Prigojin de ilk kez konuştu. Nerede olduğu tam olarak bilinmeyen Prigojin, Wagner'in tasfiye edileceğini söyledi. Prigojin, Wagner "1 Temmuz'da tasfiye edilecekti. Hedefimiz Putin'i devirmek değildi" dedi.

"AMACIMIZ WAGNER'İN YOK OLMASINI ÖNLEMEKTİ"

Putin'in aşçısı lakaplı Prigojin, Telegram'dan yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: "Ukrayna'da hata yapanların hesap vermesini istiyoruz. Kimse Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamayı kabul etmedi. Hiç saldırganlık göstermedik ama füzelerle ve helikopterlerle vurulduk. Bizi tetikleyen buydu. Yürüyüşümüze adaletsizlik nedeniyle başladık. Özel askeri operasyon sırasında hata yapanlardan hesap sormak istedik. Bu durum Rusya'daki ciddi güvenlik sorunlarını gösterdi. Rusya liderliğini yok etmek için hareket etmedik. Amacımız Wagner'in yok olmasını önlemekti. Rus askerlerinin kanını dökmemek için geri döndük. Rus havacılığını vurmak zorunda kalmaktan pişmanlık duyuyoruz."

"BU İŞ ELBETTE DEVAM EDECEK"

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, verdiği bir röportajda, "Wagner ayaklanması Rusya'nın dostlarıyla ilişkilerini değiştiremeyecek. Wagner, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki faaliyetlerini sürdürecek. Wagner üyeleri orada eğitmen olarak çalışıyor. Bu iş elbette devam edecek" ifadelerini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberRusyaWagner
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.