banner388

Suriyelilere çağrı: Ülkenize dönün

Suriye Dışişleri Bakanlığı, savaş nedeniyle başka ülkelere gitmek zorunda kalan vatandaşlarına ülkelerine geri dönmeleri için çağrı yaptı.

Suriyelilere çağrı: Ülkenize dönün

Suriye Dışişleri Bakanlığı, savaş nedeniyle başka ülkelere gitmek zorunda kalan vatandaşlarına ülkelerine geri dönmeleri için çağrı yaptı.

05 Temmuz 2018 Perşembe 11:16
Suriyelilere çağrı: Ülkenize dönün

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilere vatandaşlarına geri dönmeleri için çağrı yaptı. Suriye Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir kaynağın yaptığı açıklama resmi haber ajansı SANA'da yayımlandı.

Açıklamada gerek başarılı askeri operasyonlar gerekse uzlaşı yoluyla birçok bölgenin terörden arındırıldığı ve bunun sonucunda ülke içinde göç etmek zorunda kalan çok sayıda Suriyelinin daha önce yaşadıkları bölgelere döndüğü vurgulandı.

Suriye'nin, vatandaşlarının can ve mal güvenliklerinin yanı sıra onurlu yaşam ve temel gereksinimlerini karşılama sorumluluğu olduğunu belirten yetkili kaynak; insani yardım örgütlerinin ve uluslararası toplumun bu sorumluğa destek vermesini ve yurtdışındaki Suriyelilerin vatanlarına gönüllü olarak dönmesi için gerekli olan katkıyı sunmalarını istedi.

Kaynak açıklamasında 'Suriye halkının çıkarlarını savunduklarını iddia eden uluslararası toplum ve uluslararası kurumların Suriye ve halkına karşı uyguladıkları tek taraflı yaptırımları kaldırma sorumluluklarını da üstlenmeleri gerektiğini' ifade etti. 

Kaynak, bu yaptırımların Suriyelilerin daha iyi bir yaşam amacıyla yurtdışına çıkmalarına yol açan sebeplerden biri olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
UĞUR 2018-07-05 12:41:08

Suriyeliler dönerse ülkelerine Samsunda ev kiraları düşer
Bir zamanlar kiralık ev aradığımız da emlakçılar suriyelilere veriyoruz kardeş demişti.
Bu çark elbet bizim içinde döner

Avatar
Ahmet Kara 2018-07-05 11:50:18

Suriyeliler ülkemizde bir eli yağda bir eli balda sokaklarda bizden rahat geziyorlar ne askerlik ne vergi derdi dönüpte ne yapacaklar Türkler onlar için hem savaşıyor hem de para kazanıyor.

Avatar
Mustafa demiroglu 2018-07-05 13:03:48

Onlarda bu rahatlık varken neden gitsin artisler

Avatar
uğurfb1907 2018-07-05 15:03:50

gelmeyin geri dönün vatanınızda ölün adam değiller hiç biri

Avatar
serhat 2018-07-05 16:17:38

öğrencide dahil olmak üzere mezun olup gitsinler.artık gınageldik.3 milyon iken bu haldeyiz 10 milyon olacaklarmış ileri tarihlerde , inanmak bir kenara duymaya bile tahammül edemiyoz artık......gdin be kardeşim köyünüze.bizde durumlar zaten vahim.

Avatar
ahmet 2018-07-06 08:46:12

Suriye Dışişleride Bakanlığıda Dışarıdan geleçek yardımlara güveniyor galiba