banner388

İlk Kuantum Telekominkasyon Uydusu Fırlatıldı

Çin, ilk kuantum telekomünikasyon Micius isimli uyduyu başarıyla fırlattı.

İlk Kuantum Telekominkasyon Uydusu Fırlatıldı

Çin, ilk kuantum telekomünikasyon Micius isimli uyduyu başarıyla fırlattı.

16 Ağustos 2016 Salı 15:08
İlk Kuantum Telekominkasyon Uydusu Fırlatıldı

Çin'de Ciuçüen Uydu Fırlatma Merkezi'nden Uzun Yürüyüş 2D (Long March) taşıyıcı roketiyle fırlatılan kuantum telekomünikasyon Micius isimli uydu, yörüngeye oturdu. 
Çok kapsamlı kuantum iletişim testleri yapacak olan uydu, Çin'in 2030'da kurmayı amaçladığı küresel kuantum telekomünikasyon ağı çalışmalarının bir parçası olacak.

Çinli filozofun adını taşıyor
 Dünya yüzeyinden 500 kilometre yukarıda en az iki yıl görevde olması beklenen ağırlığı 631 kilogram olan uydu, mantık felsefesi kapsamında en eski üç sistemin kurucularından birisi olan ve Micius olarak bilinen Çinli filozofun adını taşıyor.

Sibergüvenlik en üst seviyeye çıkartılacak
Çin’in haricinde Avusturya,Singapur, Almanya, İngiltere, Kanada ve İtalya'nın da kuantum telekomünikasyon teknolojisi çalışmaları bulunuyor. Kuantum uydu projesindeki çalışmalarına 2011 senesinde başlayan Çin, bu projeyle siber güvenliği arttırmayı amaçlıyor.
 
 

Son Güncelleme: 16.08.2016 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.