banner388

Türkiye uzay yolunda!

Savunma Sanayi Başkanlığı: "Roket uzaya erişim çalışmaları çevresinde fırlatıldı”. ROKETSAN tarafından geliştirilen roket, fırlatma testini başarıyla geçti.

Türkiye uzay yolunda!

Savunma Sanayi Başkanlığı: "Roket uzaya erişim çalışmaları çevresinde fırlatıldı”. ROKETSAN tarafından geliştirilen roket, fırlatma testini başarıyla geçti.

13 Ağustos 2023 Pazar 11:35

Karadeniz’de Edirne-Giresun arasında 850 kilometrelik alanda NAVTEX/NOTAM ilan edilirken, Trakya semalarında yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. Ülkenin uzaya erişim çalışmaları kapsamında ileri mühendislik teknolojilerinde geliştirilen sonda roketi, İğneada’dan başarıyla fırlatıldı. Dünyaya örnek olacak hava savunma sistemlerini devreye almaya hazırlanan Türkiye’nin en güçlü silahlarını test edeceği ve dünyanın dikkatle izleyeceği test aşaması için tüm gözler NOTAM ilan edilen bölgeye çevrildi. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Hisar Test Merkezi, uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi olan HİSAR-U'yu test etmeye hazırlanırken, Kırklareli semalarında füze hareketliliği geçtiğimiz hafta içi ilk olarak İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Twitter hesabından roketin fırlatılmasına ilişkin görüntüler paylaşıldıktan sonra yapılan açıklamada "Ülkemizin uzaya erişim çalışmaları kapsamında ileri mühendislik teknolojilerimizle geliştirilen sonda roketimiz, İğneada’dan başarıyla fırlatıldı. Tüm kritik alt sistemleri yerli, milli ve özgün olarak ROKETSAN tarafından geliştirilen roketimizin başarılı fırlatma testi ülkemize hayırlı olsun" denildi.     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
uzay 2023-08-13 13:57:05

guzel gelisme

Avatar
Misafir 2023-08-13 19:19:55

Yeryüzünde ülkeyi batırdınız paranın değeri 3.Dünya ülkelerininkinden bile değersiz, bugün aldıpın ürün yarın%50 zamlı,ülke mülteci istilasında,siyaset yerle bir, insanların hepsi akıl hastası halde ve halâ Uzay,doğalgaz,herkese Tog,yeniyüzyıl vs vs hikayeleri.Şimdide yerel seçimlerden sonra uçacağız falanı filanı.Ve en acısıda bunlara inananlarla yaşıyor olmak.Gidin artık başkada bir isteğimiz yok..

Avatar
human 2023-08-29 17:54:41

güzel haber

Avatar
sami 2023-09-23 10:55:17

güzel haber