banner388

Türk Telekom’da neler oluyor?

Son zamanlarda Türk Telekom’da yaşanan işten çıkarılmaların ardından CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM’ye Türk Telekom’da yaşanan sıkıntıların araştırılması için önerge verdi.

Türk Telekom’da neler oluyor?

Son zamanlarda Türk Telekom’da yaşanan işten çıkarılmaların ardından CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM’ye Türk Telekom’da yaşanan sıkıntıların araştırılması için önerge verdi.

27 Temmuz 2017 Perşembe 09:58
Türk Telekom’da neler oluyor?

Samsun HaberTürk Telekom’da son zamanlarda yaşanan işten çıkarmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Türk Telekom’un özelleştirilmesinden sonra kurumda yaşanan sıkıntılar hakkında araştırma önergesi ile Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Sayın Ahmet Arslan’ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.

Zeybek, TBMM Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesinde, “Basında yazılanlar doğrultusunda ilgili firmanın Hazineye ait ödemeleri yapamadığı, Türk Telekom hisselerini Uluslararası finans kuruluşlarına rehin bıraktığı doğru mudur? , “On yıllık işletme sürecinde Türk Telekom’dan elde edilen gelirle; hissedarlarına 5,7 Milyar Dolar temettü dağıtan firmanın; On yıllık sürede altyapı yatırımları miktarı ne kadardır?” , “Kasım 2005 yılından bu zamana kadar Türk Telekom da gayrimenkul (tarlalar, arsalar, binalar…) satış gelirleri ne kadardır?” ve “Türk Telekom da iş akitleri tek taraflı feshedilip yenilenmemesi nasıl açıklanabilir. Örneğin; Samsun EMO Başkanı Mehmet Özdağ’ın iş akdinin yenilenmemesinin sebebi nedir? Türk Telekom ve Çalışanların iş yasasından, devir sözleşmesinden aldığı hakları korunacak mıdır?” sorularını cevaplandırılmasını istedi.

Türk Telekom’da Ne Olmuştu?

Türk Telekom’un 14 Haziran 2017 tarihinde aldığı karar doğrultusunda kurum çalışanları arasında emekliye sevk edilenler ve iş akdi feshedilenler olmuştu. Bu kapsamda Türk Telekom’da Kuzey Bölge Müdürlüğünde Enerji ve Soğutma Sistemleri Müdürlüğü’nü yürüten Samsun Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Başkanı Mehmet Özdağ’ın da iş akdi tek taraflı olarak feshedilmişti.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 27.07.2017 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
faik yılmaz 2017-07-27 12:31:58

artık boyle, iş üreteceksin iş..
eski türkiye yok