banner388

Özdağ: “Bu Türk Telekom’un kanun hükmünde kararnamesidir”

EMO Samsun Şubesi Başkanı Mehmet Özdağ, Türk Telekom’un iş akdini tek taraflı feshetmesi üzerine basın açıklaması yaparak, “Bu, Türk Telekom’un kendi kanun hükmünde kararnamesidir, kadrolaşma faaliyetidir” dedi.

Özdağ: “Bu Türk Telekom’un kanun hükmünde kararnamesidir”

EMO Samsun Şubesi Başkanı Mehmet Özdağ, Türk Telekom’un iş akdini tek taraflı feshetmesi üzerine basın açıklaması yaparak, “Bu, Türk Telekom’un kendi kanun hükmünde kararnamesidir, kadrolaşma faaliyetidir” dedi.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 18:30
Özdağ: “Bu Türk Telekom’un kanun hükmünde kararnamesidir”

Samsun HaberTürk Telekom Kuzey Bölge Müdürlüğünde Enerji ve Soğutma Sistemleri Müdürü görevini yürüten Samsun Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ’ın Türk Telekom yönetimi tarafından iş akdinin tek taraflı fesh edilmesinin ardından Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Yeşil ve Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, EMO Samsun Şubesinde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında işten çıkarılma süreci hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Özdağ, Samsun’da kendisi haricinde 4 Türk Telekom çalışanında görevden alındığını söyledi.

“İşten Çıkarıldığımız Esnada Çalışmaya Devam Ediyorduk”

Özdağ konu hakkında, “14 Haziran tarihinde Telekom Müdürlüğünün aldığı bir karar var. Bu karar gereğince ‘Türk Telekom’un bölge ve il yapılanmasındaki saha organizasyonundaki müdür ve üzeri pozisyonundakiler için yenileşme, sadeleşme ve bütünleştirme yapacağız’ deniliyor. Samsun için örnek veriyorum; Biz 5 kişi görevden alındık. Diğer 4 arkadaşımız da 16 Haziran Cuma günü kendi müdürlükleriyle ilgili brifing veriyorlar. Halbuki birkaç gün önce görevden alınmışlar ama kendilerini haber verilmemiş. Bizim bunlardan haberimiz yoktu. Görevimizin başındaydık. Hatta Telekom adına eğitimdeydim. Biz gece kendilerine gönderilen bir maildeki excel tablosundaki organizasyon şemasında isimlerinin kendi müdürlüklerinin pozisyonlarına başkalarının adını yazıldığını görünce işten çıkarıldıklarını anladık. Yani bu yöntem vicdanı açıdan kabul edilebilir bir yöntem değil” dedi.

“Arkadaşlarımızı Emekli Olmaya Zorladılar”

Türk Telekom tarafından yapılan uygulamanın bir kadrolaşma faaliyeti olduğunu söyleyen Özdağ, “Bizden boşalan yerlere o gün başkalarının atandığını görüyorsunuz. Bizden şu isteniyor; 30 Haziran tarihine kadar kendi isteğinizle emekli olursanız, 7 maaş teşvik uygulaması yapacağız. Bir telefon trafiğiyle baktık; Türkiye genelinde bu şekilde 50’ye yakın arkadaşımız bu uygulamadan etkilenmiş. Bunların bir kısmı zorunlu olarak emekli oldular çünkü başka bir şansları yoktu ama baktığınız zaman kağıt üzerinde kendi isteğiyle gitmiş görünüyor. Kimsenin sözleşmesini feshetmemiş gibi görünüyor. Ben ve benimle beraber birkaç arkadaş ‘biz görev bekliyoruz, teşvikten faydalanmayacağız’ dedik. Türkiye genelinde bunu diyen 20’ye yakın arkadaş var” diye konuştu.

“Biz Emekçi İnsanlarız, bu kurumun zarar etmesinde hiçbir dahlimiz Yok”

Görevden alınma sürecinin ardından iş akdi de feshedilen tek kişinin kendisi olduğunu belirten Özdağ, “Tek taraflı iş akdi feshedilen başka müdür yok. Bu, Türk Telekom’un kendi kanun hükmünde kararnamesidir. Bu yapılanmanın yenileşmeye denk gelen kısmıydı, kadrolaşmayı yapmak için.  Sadeleşme ve bütünleşmeye ile ilgili kısım ise 15 Temmuz gecesi yarısı 2. Bir maille ilan edildi. Telekom’un sahadaki arızasıyla, bütün operasyonel süreciyle ilgilenen ve yüzde 90’nı elektrik mühendisi olan arkadaşımızın unvanı düşürüldü. Samsun’da, Çorum’da, Amasya’da çalışan hiçbir insanın bu kurumun zarar etmesinde hiçbir dahli yoktur. Telekom’un şu ana kadar 500 küsur milyon dolarlık kredi borcunu ödeyememesinin sorumlusu biz değiliz. Telekom’un 10 yılda 11 yılda hiç ettiği temettü gelirinin sorumlusu biz değiliz. Biz Telekom’un bu anlamda Türk halkından aldığı, topladığı, sömürdüğü, emdiği tüm bu gelirlerim yiyicisi tüketicisi biz değiliz. Bizler unvanımız ne olursa olsun emeğiyle geçinen insanlarız. Bizler emekçi insanlarız. Biz bu muameleyi kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Bu nedenle Telekom’un teşvik uygulamasından faydalanmadım. Bu nedenle bütün hakkımdan hukukumdan vazgeçtim. Şimdi Türk adaleti önünde, bağımsız yargıda hakkımı arayacağım. Ve kamuoyu vicdanında Türk Telekom yönetimini mahkum ettireceğim. Türkiye’nin en değerli markası olduğunu söyleyen bu marka çalışanları değersizleştirerek ihya olamaz” şeklinde konuştu.

“Türk Telekom’da yaşanan kendi krizlerini personellerine, çalışanlarına ödetmek istiyor”

Basın toplantısında konuşan bir diğer isim olan Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Yeşil ise “Aslında her gün tutuklamalar ve benzeri yasal olmayan uygulamalarla karşı karşıyayız. İhraçlar, işten atılmalar, zorunlu emeklilikler bu işin alt düzeyinde kaldı. Ben bugün buraya Türk Telekom’da yaşanan kendi krizlerini personellerine, çalışanlarına ödetme istemesi üzerine bir basın açıklaması yapmak için geldi. Burada görevden alınan, emekliye sevk edilen arkadaşlarımızla dayanışmak için geldim” dedi.

“EMO üyesi mühendislerin de dahil olduğu çalışanların tasfiyesiyle kurumda yeni bir kadrolaşma zemini yaratıyor”

Yeşil, “Türk Telekom’da söz sahibi olan şirket yönetimi giderayak, kurumda yıllardır emeği geçen çalışanlara faturayı kesmek üzere harekete geçti. Saha organizasyonunda yönetici konumundaki çalışanların tasfiyesini içeren uygulama ile mali olarak içi boşaltılan Türk Telekom’da deneyimli kadroların uzaklaştırılmasıyla yönetimsel anlamda da zafiyet yaratılmış olacak. Oger, Telekom’dan Türk Telekom’a yansıyan borç krizi, çalışanlara uzandı. Emekliliği gelenler teşvik adı altında emekliliğe zorlanmakta, kabul etmeyenlerin de iş akitleri feshedilmektedir. Türk Telekom yönetiminin sorumlu olduğu krizin faturası, kurumda deneyimli kadrolara kesilmektedir. Aralarında EMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdağ’ın bulunduğu EMO üyesi mühendislerin de dahil olduğu çalışanların tasfiyesiyle kurumda yeni bir kadrolaşma zemini yaratıyor. Türk Telekom’da yaratılan mali ve idari zafiyetin hesabı sorulmalı, bu hesabın çalışanlara ve yurttaşlara kesilmesine göz yumulmamalıdır. İmtiyaz sözleşmesi başta olmak üzere başta üzere Hazine’nin her türlü hakkını kullanarak, Türkiye’nin telekomünikasyon altyapısının güvence altına alacak adımlar atmasını, hem de altyapıya ve hem de çalışanlarına sahip çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 04.08.2017 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayhan ayhan 2017-07-20 12:55:42

Bu uygulama yeni değil mühendis bey
Yıllardır işçi, memur olarak çalışan arkadaşlara bu ugulanıyordu o zaman neredeydiniz.Farklı bir kurumdamı çalışıyorsunuz neden sesiniz çıkmıyordu.
İş size dönünce feryat figan. Unutmayınız yıllarca altınızda çalışan insanlar sayesinde oralara kadar geldiniz.Rabbimin adaleti keser döner sap döner bir gün gelir devran döner.

Avatar
mertmert 2017-07-19 22:45:03

Türktelekomun yıllardır kazandığı paralar nerde acaba,araştırılsın,denetlensin hem devletimiz ,hem Türk çalışanlar zarara ugratılmasın