banner388

Samsun Olimpiyatlara hazır değil

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Samsun’un Temmuz ayında yapılacak olan olimpiyatlara ulaşım konusunda halen hazır olmadığını iddia etti.

Samsun Olimpiyatlara hazır değil

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Samsun’un Temmuz ayında yapılacak olan olimpiyatlara ulaşım konusunda halen hazır olmadığını iddia etti.

05 Haziran 2017 Pazartesi 16:46
Samsun Olimpiyatlara hazır değil

Samsun HaberSamsun’un Temmuz ayında yapılacak olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda (Deaflympics) ulaşım konusunda halen hazır olmadığını belirten TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, “Hiç kimse kusura bakmasın, 18 Temmuz’da Samsun’da yapılacak olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na (Deaflympics) ulaşım adında halen hazır değil. Engelliler adına şuanda hiçbir şey yok. Ne dolmuşlarda, ne minibüslerde ne de otobüslerde hazır değiliz. Sadece Samsun’da engelliler için bir otobüs hattı var. Onun da nereye gittiğini bilmiyorum. Samsun diğer konularda da fazla hazır değil” dedi.

Konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a seslenen Başkan Hakyemezoğlu, “Olimpiyatlara Türkiye genelindeki bizim dernekler de gelmek istiyor. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a sesleniyorum. Olimpiyatlarda engellileri taşıyacak olan engelli otobüsleri diğer şehirlerden mi kiralanacak. Samsun’da kocaman engelli rampalarını, engelli otobüslerine yapılacak malzemeleri üreten ve yapan bir fabrika var. Diğer illerdeki otobüs firmaları Samsun’daki bu fabrikaya gelip araçlarını engellilere uygun bir şekilde yaptırıyor. Bizim Samsun’da da böyle bir girişim yok” diye konuştu.

SAMSUN OLİMPİYATLARA ULAŞIM OLARAK HAZIR DEĞİL

Dünyanın en büyük üçüncü olimpiyat oyunları olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na (Deaflympics) ulaşım konusunda hazır olmadığını belirten Hakyemezoğlu, “Samsun olimpiyatlara ulaşım olarak hazır değiliz. Türkiye genelindeki illerde hatta ilçelerdeki derneklerimiz olimpiyatları izlemek için gelecek. Ama bunları taşıyabilecek ne bir otobüsümüz var, ne de bir minibüsümüz var. Olimpiyatlara bir ay gibi kısa bir süre kaldı ama bunlarla ilgili bir gelişme halen yok. Bundan sonra engellilerle ilgili ne yapılması gerekiyorsa onun takipçisi olacağım. Dört dörtlük insan yoktur. Bizim de eksikliklerimiz olmuş olabilir ama bundan sonra olmayacağız. Bundan sonra her şeyin takipçisi olacağım. Yetkililer lütfen bizi de düşünsün. Biz seçim zamanlarında normal insanlar gibi oy kullanıyoruz. Bizde diğer insanlar gibi yaşamak istiyoruz. Diğer insanlar gibi hakkımız olanı almak istiyoruz. Bizde bu toplumda varız. Bundan sonra da var olmaya devam edeceğiz. Allah kimseyi engelli yapmasın ama sonuçta bu da oluyor. Hiç kimse sağlığına güvenmesin. Bugün engelli değillerse, yarın engelli olabilirler” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 06.06.2017 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Engin baş 2017-06-05 19:56:04

Samsun bu buyuk sehir belediyesi baskaniyla hicbir zaman hic birseye hazir olmadi.yillardir sadece yollari boyatti simdide olimpiyatlar geliyordiye kopru ve evleri boyatiyor en buyuk icraati tbrkler sayin yusuf ziya yilmaz

Avatar
Hayriye hakyemezoglu 2017-06-05 22:19:57

Teşekkürler Gokan EVET ALLAHİM KIMSEYİ ENGELLI YAPMASIN KIMSEYE MUHTAC YASATMASIN