banner388

Bu devlet daha size ne yapsın…

Samsun’un Cumhuriyet Meydanı’nda yayaların kırmızı ışığa aldırış etmeden, kendi hayatlarını da hiçe sayarak geçiş yapmalarına isyan eden mahalle esnafı, “Bu devlet daha size ne yapsın” diyor.

Bu devlet daha size ne yapsın…

Samsun’un Cumhuriyet Meydanı’nda yayaların kırmızı ışığa aldırış etmeden, kendi hayatlarını da hiçe sayarak geçiş yapmalarına isyan eden mahalle esnafı, “Bu devlet daha size ne yapsın” diyor.

09 Haziran 2017 Cuma 19:00
Bu devlet daha size ne yapsın…

Samsun Haber – Ülkemizde her gün trafik kuralları ihlalinden meydana gelen kazalar kimi zaman can alıyor, kimi zamanda büyük maddi hasarlara sebebiyet veriyor. Yetkililerin sürekli uyarılarına rağmen trafik ihlallerine her defasında bir yenisi ekleniyor.

Objektiflere takılan bu görüntüler Samsun’un İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanından. Samsun’da kural hatalarından meydana gelen kazalara kimi zaman araç sürücüleri, kimi zamanda yayalar sebep oluyor. Trafik ihlalleri sonucunda can kaybı yaşanmamasına ise sevindirici gözle bakılıyor.

“Eğitim Seviyemiz Halen Diplerde”

İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanındaki yaya geçitleri yetkililer tarafından kesik çizdi yerine yayaların daha iyi görebileceği şekilde tamamen boyandı. Ancak yayaların tamamen boyanmış yaya geçitlerini kullanmayıp halen kenardan geçiş yapmalarına esnaf tepki gösteriyor.

İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanında esnaflık yapan Murat İleri, “Ülke olarak halen eğitilemediğimizin üzüntüsündeyim. Bu devlet bu insanlara daha hangi uygulamayı getirmeli. Yayalar daha iyi görmeleri için kavşak işaretlerini tamamen boyadı. Halen insanlar ya kenardan geçiyor yada araç sürücüleri yolcuları kavşağın göbeğinden alıyor. Avrupa’nın hangi yerinde bu görüntü var. Eğitim seviyemiz halen diplerde geziyor. Bu çok üzücü bir tablo” dedi.

“Korna Sesleri İnsanları Etkilemez Oldu”

Cumhuriyet Meydanındaki bu manzaranın hiç değişmeyeceğini söyleyen mahalle esnaflarından Samet Arslan, “Kırmızı ışıkta üstünlüğün insanlar hep kendilerinden yana olduğunu düşünüyorlar. Günde nereden baksanız korna sesleri milyonları buluyor. Avrupa’da bu seslerin çeyreğini bile duymayız. Artık korna sesleri insanları etkilemez oldu. Kazalar oluyor. Bazen insanlar ölüyor. Bu kadarı da artık fazla diyorum” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 10.06.2017 16:40
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberışık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alice 2017-06-09 19:28:31

avrupada yaya gecidin de yayalarin üstünlügü vardir. lamba olmaz arac gelir durur yaya gecer. insanlari yanlis örnekle kandirmayin. araclar samsunda duruyormu kesik cizgilerde. türkiyedeki ehliyetle avrupada bisiklet sürdürmüyorlar egitimimiz cok yetersiz. adan fakülte bitiriyor bir yabanci dili yok olabilirmi, avrupada en az iki dil bilir insan eger diplomasi varsa

Avatar
sezgin 2017-06-09 20:21:53

Büyük şehirmi burası ,,Büyük köymü..

Avatar
Ssz55 2017-06-10 18:49:06

Bence en büyük sorun cumhuriyet meydanindan 19 mayis bulvarı arasında trafik sıkışıyor çözüm üretilmesi gerekiyor

Avatar
Ssz55 2017-06-10 18:49:34

Ilkokulda öğretilecek bazı şeyler sonradan öğreniliyor o zamanda herkes bildiğini yapıyor

Avatar
Benim adım hikmet 2017-06-10 21:43:26

Bu devlet bana bu vatanın öz evladı olarak hic birsey yapmadı yapmıyorda benim yasım 60.rahatzız hastayım calısamıyorum ne emeklim ne de tam nede maasım hic birseyim yok neden yabancı ülkelerden gelenlere maas is ev imkanlar sunuyorda biz öz vatanı olan vatan daslarına bu nları sunmuyor biz nca sulu oluyoruz birde devlet benim icin ne var nede yok olsa ne olacak olmasa ne olacak ben ac zefil yoksunnyasadıkdan sonra bu ülkede

Avatar
Yobaz gelmişler yobaz giderler 2017-06-11 00:40:30

3 yaşındaki cocugum bile korna sesini duymadan arabayı gördüğünde kenara sağlama almaya çalışırken kendini yurdumun okusada okumada kendini yobaz geliştirmiş olması vahim bı durum genetik bir rahatsızlık yayalar özellikle kendilerini kamyon tır gibi görerek elleri belden bağlayıp gotunun üstünde aheste aheste yürümesi bu adama Gökçen gecirecen macera arıyorlar macera kavga gürültü çıkarmanın kafasindalar hep yobaz bunlar başka bişe bulamıyorum diyecek

Avatar
Emin karaguzel 2017-06-11 08:27:10

Geçen başıma geldi dar yolda yaya yoldan yürüyor kaldırım varken bende geçerken sürtünme yaptım bayana araçla hakliymis gibi bana kızıyor dedimki kaldırımdan değilde niye araç yolundan aheste aheste yürüyor Sun diye bağırdı m çıt yok, maalesef olan kazalarda yayaların öküzluüğü azımsanamayacak çok.

Avatar
55 2017-06-20 11:49:24

yükseltin O zaman