banner388

Trabzon'da yaşanan ölümler TBMM'ye taşındı

Trabzon Düzköy ilçesi Doğankaya Mahallesinde 5 yıl içerisinde 80 kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen konuyu TBMM'ye taşıdı.

Trabzon'da yaşanan ölümler TBMM'ye taşındı

Trabzon Düzköy ilçesi Doğankaya Mahallesinde 5 yıl içerisinde 80 kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen konuyu TBMM'ye taşıdı.

23 Mayıs 2017 Salı 13:52
Trabzon'da yaşanan ölümler TBMM'ye taşındı

Trabzon Düzköy ilçesi Doğankaya Mahallesinde meydana gelen kanser vakaları ve ölümlerle ilgili olarak CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen basın açıklaması yaptı. Haluk Pekşen konuyu TBMM'ye taşırken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir araya gelerek görüştüğünü ve  bölgeye uzman heyetin gönderileceğini söyledi.


61saat.com adresinde yer alan habere göre, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen son 5 yılda 80 kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybetmesinin büyük bir sorun olduğunu ve konuyu ilk olarak TBMM, ardından ise Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'a taşıdığını dile getirdi.


Pekşen, görülen vakalar arasında kolon kanseri, lösemi, mide kanseri, bağırsak kanseri pek çok hastalığa yakalanıldığının altını çizerek, “Bu soruna derhal çözüm bulunması gerekiyor, bu kanser vakalarının nedenleri araştırılmalı ve vatandaşa tedavileri için her türlü imkan sağlanmalıdır. Vatandaşın sağlığı her şeyden önce gelmektedir.” ifadelerini kullandı. Pekşen, Recep Akdağ ile yaptığı görüşmede yaşanan sorunları dile getirdiğini ve uzman bir heyetin bölgede çalışmalara başlayacağını söyledi.


Yapılan görüşmelerin ardından geniş çaplı bir bilimsel heyet, mahalle halkında görülen kanser vakaları ve buna etki eden nedenleri araştırmak ve hastaların tedavisi için harekete geçti. 


Pekşen yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Doğankaya’da farklı türlerde kanser vakaları görülmektedir. Kanser vakalarının bu derce yüksek seviyede ve farklı türlerde görülmesi son derece kaygı verici bir durum. Bu denli yaygın kanser vakalarının nedenlerinin bulunup gerekli tedbirler alınması çok önemli. Konuyu bana ulaştıran hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bu aşamadan sonra devletin tüm olanakları ile sorunun çözümü ve ortadan kaldırılması yönündeki çalışmalarını dikkatle takip edeceğim. Doğankaya’yı kanser illetine teslim etmeyeceğiz. Bu sorunun çözümü ve hemşerilerimin bir an önce sağlığına kavuşması için her zaman mücadele etmeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Trabzon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.