banner388

ÖSYM Başkanı istifa etti

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ömer Demir istifa etti.

ÖSYM Başkanı istifa etti

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ömer Demir istifa etti.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 18:22
ÖSYM Başkanı istifa etti

Basın açıklaması yapan Başkan Ömer Demir istifa kararını açıkladı. 

Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, düzenlediği basın toplantısında: “"Görevden ayrılma talebini ilgili makama sundum" ifadelerini kullandı.

Demir konuşmasında: "İlgili personelin kasıt taşımayan dikkatsizlikleri sonucu ortaya çıkan yerleştirme hatası nedeniyle ÖSYM'nin kurum olarak tartışılmasının önüne geçmek maksadıyla görevden ayrılma talebimi ilgili makama bugün itibarıyla sunmuş bulunmaktayım" dedi. 

Son günlerde gündemde olan üniversite yerleştirme hataları nedeni ile açıklama yapan ÖSYM Başkanı Demir ilk kez yapılan ek puan hesaplanması teknik bir hatadan kaynaklı olarak oluşan sorunu bir adayın başvurusu üzerine hatanın ortaya çıktığını söyledi.

Demir: “Ama 2010 KPSS meselesi memleketimizin başına bir kabus gibi çökmüştür. Binlerce kamu görevlisi kamudan ihraç edilmiştir. Yargıdan, güvenlikten, bütün bu kurumlara verilen zarar gibi buraya da bir zarar verilmiştir. Bunun dışında bu kurumun kendi doğal çalışma düzeni içerisinde böyle bir kusur üretme meselesine ilişkin bir sabıkası söz konusu değil. İstifamın da asıl nedeni budur. Bu kuruma sahip çıkmalıyız. Bu kurum hepimizin haklarını elde etmesinde rol oynayan bir kurumdur. Buna sahip çıkmak buradan ayrılmayı gerekiyorsa ayrılmalıyız, bulunmayı gerektiriyorsa bulunmalıyız. Bunun özellikle vurgulanması için görevden ayrılma talebimi ilettim” açıklamasında bulundu.

Bir süre Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı görevini yapan Prof. Dr. Ömer Demir dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah gül tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilmiştir ve beraberinde YÖK Başkanvekili olmuştur. 

Demir, 11 Kasım 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar YÖK üyeliğine alınmış, 26 Mart 2015 tarihinden itibaren ÖSYM Başkanlığı görevini sürdürmekteydi. 
 

Son Güncelleme: 21.08.2017 21:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cengiz 2017-08-22 11:43:12

ömer hoca Kırıkkale üniversitesinde iktisat dersime girmişti çok değerli ve kalite bir insan istifa etmesini bilen erdemli insan