banner388

Afgan kadınlar hayatları için endişeli

Afganistan'da yaşanan olaylardan sonra Afgan kadınlar ne yapacakları konusunda endişelerini sürdürüyor.

Afgan kadınlar hayatları için endişeli

Afganistan'da yaşanan olaylardan sonra Afgan kadınlar ne yapacakları konusunda endişelerini sürdürüyor.

16 Ağustos 2021 Pazartesi 21:59
Afgan kadınlar hayatları için endişeli

Afganistan'da yaşanan olaylar ve Taliban'ın ülke yöntemine geçmesinden sonra ülke dışına büyük bir göç başladı. Göç edenlerin büyük çoğunluğunun erkek olduğu konuşulurken Taliban kadınların şeriat yasalarına uydukları taktirde örtünerek özgür olabileceklerini belirtti.

Euronews'e konuşan  bir kadın gazeteci,  “Afgan kadınları özgür olmayacak. Kadınlar işe gidemeyecek ya da eğitim alamayacak. Taliban kadınları, gazetecileri, aktvistleri taşlayacak” ifadelerini kullandı.

TRT World’e konuşan kadın hakları aktivisti Seraj Mahbouba, dünya liderlerine tepki göstererek “Size seslendik, yardım istedik, talepler ilettik, her şeyi yaptık. Umurunuzda olmadı. Taleplerimizin içinden sadece işlerine geldiği gibi kararlar veren dünyanın erk sahibi erkekleri, bizim çok büyük emek verdiğimiz bir şeyi yerle bir ettiler. Hepiniz iğrençsiniz.“ sözlerini söyledi. 

 CNN muhabiri Clarissa Ward'ın bir gün arayla yaptığı iki yayın ise Afgan kadınları endişelendirdi. Ward, "İslam Emirliği'nin ilk günündeyiz. Çok şey değişti. Gördüğünüz gibi kılık kıyafet kuralları da değişti" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 16.08.2021 22:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsun_55 2021-08-17 09:09:56

Ülkenin sözde erkekleri analarını, bacılarını, cocuklarını, eşlerini bırakıp fare gibi ülkelerinden kaçarken umurumuzda mı tabiki HAYIR.

Avatar
SAMSUNLU 2021-08-17 10:07:35

NE OLCAK HERİFLERİ BIRAKIP KAÇTI