banner388

Türkiye, Euro 2020'de!

Bugün oynanan Türkiye-İzlanda maçında; Türkiye, İzlanda'yla berabere kalarak 2020 Avrupa Şampiyonası'nı garantiledi.

Türkiye, Euro 2020'de!

Bugün oynanan Türkiye-İzlanda maçında; Türkiye, İzlanda'yla berabere kalarak 2020 Avrupa Şampiyonası'nı garantiledi.

14 Kasım 2019 Perşembe 22:33
Türkiye, Euro 2020'de!

Euro 2020 Elemeleri H Grubu 9. maçında Türkiye, İzlanda’yı konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'de, saat 20:00'da başlayan maçta heyecanlı dakikalar yaşandı. Maçın ilk yarısında, 8. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder’in topla birlikte ceza yayına doğru sokularak yaptığı vuruşta kaleci Halldorsson gole izin vermedi. 30. dakikada Zeki Çelik’in sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Burak Yılmaz’ın kafa vuruşunda top kalenin üzerinden çıktı.

Şenol Güneş'e sarı kart!

Maçın ikinci yarısında da gole izin vermeyen Milliler, meşin yuvarlağı karşı takımın filesiyle de buluşturamadı. 56. dakikada ise Teknik Direktör Şenol Güneş, karşılaşmanın hakemi Anthony Taylor tarafından sarı kart gördü.

Maçın hakemi Anthony Taylor'un, bitiş düdüğünü çalmasıyla birlikte Milliler ve taraftarlar rahat bir nefes aldı. Türkiye, böylece Euro 2020 Avrupa Şampiyonası'nı garantiledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da oradaydı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Avrupa Şampiyonası’na katılma yolunda kritik önem taşıyan İzlanda maçında millileri yalnız bırakmadı. Erdoğan, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9. maçında Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan Türkiye-İzlanda mücadelesinde tribündeki yerini alarak millilere destek oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de eşlik etti.

A Milliler, 5. Kez Euro 2020'de

Milli Takım, grubun son maçında 17 Kasım Pazar günü Andorra'ya konuk olacak. Ay-yıldızlılar, 5. kez Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı yaşayacak. Milli Takım, tarihinde daha önce 1996, 2000, 2008 ve son olarak 2016 yılındaki şampiyonalarda boy göstermişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAMSUNSPOR HERŞEYİMİZ 2019-11-15 01:03:31

MİLLİ TAKIMIMIZLA GURUR DUYUYORUZ. MELİH TARİHE DAMGA VURDU.