banner388

Süper Lig'de hangi takım küme düşecek?

Ligin 34.haftası geldi, Süper Lig'e veda edecek olan son takım bu hafta oynanacak karşılaşmalarla belli olacak.

Süper Lig'de hangi takım küme düşecek?

Ligin 34.haftası geldi, Süper Lig'e veda edecek olan son takım bu hafta oynanacak karşılaşmalarla belli olacak.

01 Haziran 2017 Perşembe 13:26
Süper Lig'de hangi takım küme düşecek?

Bursaspor ve Çaykur Rizespor son hafta karşılaşmalarında kaderlerini belirleyecekler. Her iki takımında amaç, Süper Lig'de kalmak.

Bursaspor ikinci yarıda sadece 8 puan topladı

Haftalardır kaybeden 3 puana hasret olan Bursaspor, lige Hamza Hamzaoğlu yönetiminde başlamış ligin ilk yarısında güzel bir performans sergilemişti. Öyle ki sezonun ilk yarısında puantajda ki yeri 5.sıra idi. 27 puan üzerine sadece 8 puan toplayabildi ikinci yarıda.
Fakat sonrasında önce teknik adam Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son verilmesi akabinde devam eden puan kayıpları ve son olarak takım otobüsünün taraftarlar tarafından basılması, Bursaspor'un bugünkü konuma gelmesinde muhtemelen etkenlerden.

Çaykur Rizespor 4 yıl önce çıktığı Süper Lig'e veda etmek istemiyor

Çaykur Rizespor ise ligde 34 hafta boyunca inişli çıkışlı bir grafik sergileyerek ligin alt sıralarında kendine yer bulurken ligde ilk yarıyı 16 puan ile 15.sırada tamamladı. Ligin son haftasına girilirken 33 puanla 16.sırada yer alan Karadeniz temsilcisi ligde kalabilmek için galibiyet dışında Bursaspor'un da puan kaybetmesi tek şart. Son olarak 2012-13 sezonunda Süper Lige çıkmayı başaran yeşil beyazlı takım 4 sezondur Süper Lig'de yer alıyor.

Şampiyon takım küme düşebilir

Bursaspor ise 4 büyük takım dışında şampiyonluk ünvanını alan 5.takım olurken şuanda küme düşme mücadelesi vermesi futbol kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandığı bir gerçek.2004 yılında ligden düşen Bursaspor 29 haftada 5 galibiyet elde ederken son 5 maçını kazanmasına rağmen Beşiktaş'ın Rizespor'a yenilmesiyle küme düşmüştü. 
 

Son Güncelleme: 01.06.2017 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.