banner388

Olimpiyatlarda 3. günün özeti! Türkiye'den 2 altın

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının 3. gününde mücadelelere devam edildi. Türkiye, turnuvanın ilk madalyalarını judoda aldı.

Olimpiyatlarda 3. günün özeti! Türkiye'den 2 altın

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının 3. gününde mücadelelere devam edildi. Türkiye, turnuvanın ilk madalyalarını judoda aldı.

21 Temmuz 2017 Cuma 10:51

Samsun Haber Samsun’da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının 3. Gününde mücadeleler devam etti. Türkiye, judoda 2 altın madalya almayı başardı. Takım oyunlarında da nefes kesen mücadeleler spor severlerle buluştu.


BASKETBOL MİLLİ TAKIMI YİNE KAYBETTİ

İşitme Engelliler Erkek Basketbol Takımı, ilk maçta Polonya’ya mağlup olmuştu. A Milliler, turnuvanın ikinci maçında ise Litvanya’ya 87-55 kaybetti. Kadınlar Milli Basketbol Takımı ise Yunanistan’a 38-37 yenildi.


FUTBOLDA FARKLI GALİBİYET

İşitme Engelliler Bayan Futbol takımı, turnuvada ilk maçta Brezilya’ya 4-1 mağlup olmuştu. Milliler, ikinci maçında ise Çin karşısında sahadan 5-0 galip ayrılmayı başardı.


HENTBOLDA MİLLİLERDEN FARKLI AÇILIŞ

İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı, turnuvada oynadığı ilk maçta Brezilya’yı 36-16 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.


BADMİNTONDA MİLLİLER ÇEYREK FİNALDE ELENDİ

İşitme Engelliler Badminton karışık takım müsabakasında Türkiye, gruptaki ikinci maçında Hindistan’a 5-0 kaybetmesine rağmen ilk maçında Endonezya’yı mağlup ettiği için çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise Çin’e 3-0 mağlup olan milliler turnuvaya veda etti. 


İLK MADALYALAR JUDODA


Kata takım müsabakasında milli sporcularımız Erkan Esenboğa ile Abdullah Sevinç altın madalya kazandı. Gümüş madalyayı Koreli Myeongjin Han – Sun Hee Choi ikilisi, bronz madalyayı ise Ukraynalı Kateryna Shepeliuk – Vladyslav Mozyrev ikilisi kazandı.


MASA TENİSİNDE MİLLİLERDEN ÜÇER MAĞLUBİYET

İşitme Engelliler Kadınlar masa tenisi takım müsabakasında millilerimiz A Grubu’ndaki ilk maçında Japonya’ya 3-0, ikinci maçında ise Polonya’ya ise 3-1 kaybetti. Milliler günün son maçında da Çin’e 3-0 mağlup oldu.


Erkekler takım müsabakasında milli takımımız A Grubu’ndaki ilk maçında Kore’ye, ikinci maçında Hong Kong’a, üçüncü maçında da Ukrayna’ya 3-0 mağlup oldu.


PLAJ VOLEYBOLU: YASİN VE RESUL KAZANDI


Erkeklerde Yasin Okatan – Resul Tekin ikilisi, E Grubu’ndaki ilk maçında Avusturyalı Kurzmann / Grath ikilisini 3 sette yenerken Harun Metin- Emre Çiftçi ikilisi  B Grubu’ndaki ilk maçında Belaruslu Artur Drabenok / Viktar Litvinka ikilisine iki sette yenildi.


Kadınlarda Ayşegül Yalnız – Damla Buğse Çelep ikilisi D Grubu’ndaki ilk maçında Alman Nelly Steinbach / Peggy Steinbach çiftine iki sette yenildi. İlayda Pay / Meltem Çal ikilisi C Grubu’ndaki ilk maçında Meksikalı Ana Rosa Sandoval / Erika Segoviano ikilisine iki sette mağlup oldu.


TENİSTE MİLLİLER TUR ATLADI

Tek kadınlar 1. turda Asuman Saki Hintli rakibi Madhu Jaiswal’ı 6/1, 6/3’lük setlerle yenerek bir üst tura yükseldi. Tutem Bangüoğlu da İtalya Giulia Bassini’yi 6/3, 6/2’lik setlerle yendi ve tur atladı. Beste Mürşitoğlu Fransız Aurelie Coudon’a  0/6, 0/6’lık setlerle mağlup oldu ve elendi. Milli tenisçimiz Berçem Kol Hintli Shaik Jafreen 0/6, 3/6’lık setlerle mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. 


Tek erkekler 2.turda, ilk turu bay geçen Necati Görmez, Büyük Britanyalı Jack Alexander Clifton’a 0/6, 0/6’lık setlerle yenildi. Aynı turda Sercan Yeşilova da Sloven rakibi Marino Kegl’e 0/6, 0/6’lık setlerde yenildi.


VOLEYBOLDA BEKLENEN GALİBİYET

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında Dünya şampiyonu erkek voleybol milli takımı, turnuvanın ilk maçında Brezilya’yı 3-0 mağlup etmeyi başardı. Kadınlar Milli Voleybol Takımı ise turnuvaya 3-0’lık Rusya mağlubiyetiyle başladı. 

Son Güncelleme: 21.07.2017 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.