banner388

Galatasaray-Beşiktaş Derbisi İçin Heyecanlı Bekleyiş Sürüyor

Galatasaray-Beşiktaş Derbisine Saatler Kala Heyecanlı Bekleyiş Devam Ediyor

Galatasaray-Beşiktaş Derbisi İçin Heyecanlı Bekleyiş Sürüyor

Galatasaray-Beşiktaş Derbisine Saatler Kala Heyecanlı Bekleyiş Devam Ediyor

08 Mayıs 2016 Pazar 12:08
Galatasaray-Beşiktaş Derbisi İçin Heyecanlı Bekleyiş Sürüyor

Beşiktaş, bugün Galatasaray ile oynayacağı maçla birlikte bu sezon 16. dış saha maçına çıkmış olacak. Deplasmanlarda ise sezonun en iyi takımı konumunda bulunan siyah-beyazlılar yine dış sahada yaptıkları maçlar ile ligin en çok gol sayısına sahip takımı düşünüldüğü konumunda. Şenol Güneş ve takımı bu sezon deplasmanda oynamış olduğu 15 maçta 10 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Rakip ağlara dış sahada ise 35 gol atan Kara Kartal, kendi kalesinde ise 19 gol gördü. Beşiktaş deplasmanlarında 33 puan toplar iken, bu tablosu ile deplasmanda ligin en iyisi konumunda bulunuyor.

SARI KIRMIZILI TAKIM 6 YILDIR YENİLMİYOR

Beşiktaş, Galatasaray’ı en son Süper Lig’in 2010-2011 sezonunda takımın başında olan Alman teknik adam Bernd Schuster varken ise 2-1 mağlup etmişti. 28 Kasım 2010’dan Ali Sami Yen’de oynanan son maçta ise Beşiktaş derbisini kaybeden Galatasaray’ın başında ise Rumen çalıştırıcı Gheorghe Hagi bulunuyordu. O günden bugüne kadar geçen 6 senede siyah-beyazlılar, sarı-kırmızılıların evinden galibiyet ile ayrılamadı.

GALATASARAY, ARENA’DA BEŞİKTAŞ'A MAĞLUP OLMADI

Galatasaray, 2010-2011 sezonun ikinci yarısından itibari ile oynadığı TT Arena’da Beşiktaş ile 5 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan ise 4 galibiyet ve 1 beraberlik çıkaran sarı-kırmızılı takım, rakibine hiç mağlup olmadı. Galatasaray’ın 10 golüne, Beşiktaş  4 gol ile karşılık verdi. TT Arena’da oynanan Galatasaray - Beşiktaş karşılaşmalarının sonuçları ise şu şekilde:

2011-2012 Galatasaray: 3 - Beşiktaş: 2
2011-2012 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 2
2012-2013 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 1
2013-2014 Galatasaray: 1 - Beşiktaş: 0
2014-2015 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0

LİGDE 116. MAÇ

Galatasaray ile Beşiktaş, bugün TT Arena’da oynanacak maçla birlikte Süper Lig’de ki 116. Maçına çıkacak. Bu müsabakalarda Galatasaray 43 galibiyet alırken, Beşiktaş ise 31 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. İki ekip 41 maçta eşitliği bozamadı. Galatasaray, siyah-beyazlı takımı konuk ettiği 58 maçta 24 kez galip gelirken, Beşiktaş ise Galatasaray deplasmanından 13 kez galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takımın Beşiktaş’ı konuk ettiği 58 maçın 21’i ise beraberlikle sonlandı.

GALATASARAY İÇİN GALİBİYET ŞART

Spor Toto Süper Lig’de sıkıntılı bir sezon geçiren Galatasaray, Avrupa kupalarına gitme yolunda kendi sahasında karşılacağı Beşiktaş derbisinden galibiyetle ayrılmak istiyor. UEFA’dan alınan 1 yıllık men cezasını gelecek sezon sona erdirmek için bu sene Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmesi gereken sarı-kırmızılı takımın önünde bulunan iki yoldan birisi de lig. Ligi ilk 4 sıra bitirmesi durumunda Avrupa kupalarına katılabilecek Galatasaray’ın Medipol Başakşehir ile arasında 5 puan fark bulunuyor.

SİYAH-BEYAZLI TAKIMDA 5 FUTBOLCU SINIRDA

Kara Kartal’da 5 futbolcu kart sınırında bulunuyor. Özellikle geçen hafta oynanan Kayserispor maçında da bu 5 futbolcu kart sınırında bulunurken, müsabaka öncesi Teknik Direktör Şenol Güneş futbolcularına derbide takımlarını yalnız bırakmamaları için kart görmemeleri gerektiğine dikkat çekmişti. Mario Gomez, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan, Necip Uysal ve Oğuzhan Özyakup, derbide sarı kart görmeleri durumunda ligin 33. haftasındaki Osmanlıspor maçında forma giyemeyecek.

GALATASARAY’IN MUHTEMEL 11’İ

Sarı-kırmızılıların derbiye şu 11 ile çıkması bekleniyor.
Fernando Muslera, Koray Günter, Jason Denayer, Hakan Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Lukas Podolski

ŞENOL GÜNEŞ İLK 11'İ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNMÜYOR

Siyah-beyazlı takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen hafta Kayserispor’a karşı sahaya çıkardığı ilk 11’de değişikliğe gitmeyi düşünmüyor. Marcelo ile birlikte stoperde oynayan Tosic’in de performansından memnun olan deneyimli teknik direktör, yine stoperde bu ikiliye görev verecek.
Siyah-beyazlı takımın Galatasaray karşısında sahaya süreceği muhtemel 11 şöyle:
"Tolga Zengin, Andreas Beck, Dusko Tosic, Marcelo Guedes, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Olcay Şahan, Mario Gomez."
 
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.