banner388

Ev kadınları tekvando öğreniyor

Ordu'da 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında ev kadınları tekvando öğrenerek özgüvenlerini geliştiriyor.

Ev kadınları tekvando öğreniyor

Ordu'da 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında ev kadınları tekvando öğrenerek özgüvenlerini geliştiriyor.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 09:34
Ev kadınları tekvando öğreniyor

Ordu'da Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında 30 ile 65 arasında 25 ev hanımına Recep Kara Spor Salonu'nda tekvando öğretiliyor. Hem de formda kalan hem de özgüvenlerini tekrar kazanan kadınlar hayata artık daha pozitif bakıyor.

"KENDİNİZDEN DAHA EMİN OLUYORSUNUZ"

Siyah kuşak sahibi 41 yaşındaki Gülhiz Özkan, 4 yıldır tekvando yaptığını ifade ederek, "Bir kere vücudumuz esniyor. Yaşınıza göre kireçlenme ve sağlık sorunlarımın hepsine derman oldu. Yataktan çok rahat kalkıyorum, 18 yaşıma geri döndüm sanki. Sonra savunmayı öğreniyoruz. Dışarıda kadın olarak daha güvenli ve kendinizden emin oluyorsunuz. Çok rahatım” dedi. 

"SPOR YAPSINLAR"

51 yaşındaki Ayşenur Aydın Kefeli kendisini korumayı öğrenerek özgüveninin arttığını söyleyerek, "Kadınlar evde oturmasınlar, buraya gelip bizlerle beraber spor yapsınlar. Sağlık yönünden de çok fark ettim. Fazla kilolardan kurtuldum, herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

"FITIK AĞRILARIM GEÇTİ"

2 yıl önce tekvando kursuna katılan ve 5 aydır hamile olan 40 yaşındaki Çiğdem Olkun, "İlk başlarda fıtık ağrılarım beni tedirgin ediyordu, şimdi onlar geçti. Oğlumla birlikte kırmızı kuşağa geçtik. Çok sevdik ve alıştık, hiçbir antrenmanı aksatmadan geliyoruz. Bebek sahibi de oldum, hep beraber antrenman yapıyoruz. Şu anda hamile olarak bu sporu yapmamın hiçbir zararı olmadı, doktorumuz da tavsiye etti" şeklinde ifade etti.

"ENDİŞELERİ VARDI"

Tekvando Antrenörü Halil Öziş ise kursa katılan kadınların kendilerini dışarıda koruyabileceğini vurgulayarak, "Grubumuzda ortalama 25 kişi var. Yaş ortalamamız 40 ile 65 yaş arasında değişiyor. Çocuklarını ve torunlarını getiren kadınları ben tekvandoya davet ettim. İlk başlarda endişeleri vardı, onları zaman içerisinde konuşarak kırdık ve güvenleri arttı. Deneme antrenmanları yaptık, bu sayede yapabileceklerine inandılar. Kadınlara özgüven aşıladık, kendilerine şu an daha iyi güveniyorlar. Şu an kendilerini savunabilirler. Saldırı karşısında karşı tarafı bertaraf edebilecek, en azından saldırıya karşı psikolojik bir duruş noktasına ulaşabilecek eğitimi aldılar. İçlerinde siyah kuşak, kırmızı-siyah kuşak olanlar var. Torun sahibi olanlar ve üniversitede çocuğu olanlar var. Sağlıklı bir şekilde gidiyoruz. Her yaştan ve kültürden insanların tekvando yapabileceğini, bunun yarışma sporu olmadığını, yaşının ne olursa olsun tekvando içerisinde yapılabilecek birçok hareket olduğunu topluma ifade edebilmek için böyle bir projenin içerisinde olduk. Çok yakın savunma noktasında problemleri yok, gayet iyiler. Bu bayanlara yan bakılmaz, yan bakanın da hiç şansının olmadığını düşünüyorum. İşlerinde siyah kuşak olanlar da var. Fizik güçleri çok yüksek, aslında güçlü olduklarını tekvando sayesinde farkına vardılar. Son derece güçlüler" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.