banner388

Dünya Olimpiyat Şampiyonası Kavak'ta yapıldı

2017 Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları kapsamında Güreş Müsabakaları Samsun'un Kavak ilçesinde yapıldı.

Dünya Olimpiyat Şampiyonası Kavak'ta yapıldı

2017 Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları kapsamında Güreş Müsabakaları Samsun'un Kavak ilçesinde yapıldı.

27 Temmuz 2017 Perşembe 18:12
Dünya Olimpiyat Şampiyonası Kavak'ta yapıldı

Samsun haber - Dünyanın en büyük 3'üncü spor organizasoyonu İşitme Engelliler Olimpiyatı heyecanı Samsun'da devam ediyor. Olimpiyat güreşleri Milli Güreşçi Yaşar Doğu'nun memleketi olan Kavak ilçesinde yapıldı. Olimpiyat rekortmeni milli güreşçi İlhan Çıtak jübilesini Kavak'ta olimpiyat kürsünün en üst basamağına çıkarak yaptı.

Güreş müsabakalarında milli sporcularımız 59 Kg'da Mehmet Ali Yiğit, 71 Kg'da Muhammet Akdeniz, 75 Kg'da Kadir Kuş ve  98 Kg'da İlhan Çıtak Altın Madalya Alarak Dünya Olimpiyat Şampiyonu olurken, 66 Kg'da Celal Koçak Ve 80 Kg 'da Ahmet Talha Kacur Bronz Madalya alarak Dünya Olimpiyat üçüncüsü oldu.

 Serbest Dünya Olimpiyat Güreşlerinde ise Türkiye milli sporculardan 97 Kg'da İlhan Çıtak Dünya Olimpiyat Şampiyonu olarak Altın Madalyaya sahip olurken, 61 Kg'da Mehmet Ali Yiğit, 65 Kg'da Onur Arı, 70 Kg'da Ercan Gön Ve 85 Kg'da Dursun Gözel Dünya Olimpiyat Üçüncüsü oldu.

Müsabakarlı izlemek için Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Sayın Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Sayın Kamuran Özden, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.