banner388

Kemal Sunal hakkında ilk kez duyacağınız detay...

Ali Özgentürk, Kemal Sunal'ın son anlarını ve hiç duymadığımız özel detayları açıkladı.

Kemal Sunal hakkında ilk kez duyacağınız detay...

Ali Özgentürk, Kemal Sunal'ın son anlarını ve hiç duymadığımız özel detayları açıkladı.

03 Temmuz 2017 Pazartesi 03:05
Kemal Sunal hakkında ilk kez duyacağınız detay...

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Kemal Sunal'ı ölüm yıldönümünde saygı ve sevgiyle anıyoruz. Türk sinemasının ünlü isminin hayatını kaybettiği uçakta yanında bulunan yönetmen Ali Özgentürk, Sunal hakkında şahit olduğu bilinmeyenleri anlattı.

Kemal Sunal, Ali Özgentürk’ün çekeceği Balalayka filmi için Batum’a gitmek üzere bindiği uçakta hayatını kaybetmişti.

Özgentürk'ün konuşmasında satır başları:

"SAYGISI ÇOK GÜÇLÜYDÜ"

"Kemal çok düzgün bir insandı. Ahlakı, saygısı çok güçlüydü. Filmlerindeki mizahın yarısını kendisi üretirdi. Bizim ulusal komiğimizdi. Ama çok ciddi bir insandı aynı zamanda. O Şaban karakterini ciddi bir yoldan elde etti."


"HİKAYEYİ DEĞİŞTİRDİM"

"Çok uzun zaman önce, bir hikaye kurmuştum: Birileri, bir şairin cenazesini almaya gidiyorlar ve olaylar gelişiyor. Duygusal bir hikayeydi ilk kurduğum; komedi değildi. Sonra hikayeyi değiştirdim. Adana'da bir pavyonda Rus kızlarını gördüm çünkü. Onların hikayelerini dinledim, bir otobüse bindirilip köylerde dolaştırılıyorlarmış…"


"BATUM'DA ÇEKECEKTİK..."

"Sonra zaman içinde, klasik Kemal Sunal komedisi dışında, farklı, sürprizleri olan, sıcak bir komedi filmi tasarladım. Yeni senaryo Kemal'in de hoşuna gitti. Sonra üzerinde çalıştık senaryonun. Batum'da çekecektik. Tabii Kemal'in ölümüyle o senaryo da değişti."


"HAYATINI KAYBETTİĞİNDE DAHA UÇAK KALKMAMIŞTI"

"Genelde uçaktan korkuyor. Ben dedim ki atlayalım arabaya, gidelim Batum'a… Önce 'Evet' dedi. Sonra 'Çok yoruluruz' diye vazgeçti. 'Eh, şoför alırız' diyecek oldum; 'Başkasının sürdüğü arabadan korkarım' dedi. Nihayet 'Sen uçakta yanımda oturursan gideriz' dedi. Öbür yanına da oğlu Ali oturmuştu o gün. Hayatını kaybettiğinde daha yerdeydik yahu. Uçak kalkmamıştı bile."


"BİRDEN BAŞI OMZUMA DÜŞTÜ"

"Çok gırgır, tatlı şeyler konuşuyorduk. Uçağın televizyonu da işte güvenlik tedbirlerini anlatıyor. Uçak yavaştan yürümeye başladı, konuşmamız durdu. Kemal'in korktuğuna dair hiçbir belirti yoktu. Korkmuyordu da zaten. Ama birden başı omzuma düştü. Ali de oturduğu yerden kalktı. Ben “Doktor yok mu?” diye bir çığlık attım. Bayılmışım. Sonrasını hatırlamıyorum. Uyuttular beni."


"KARISINDAN DA GİZLEMİŞ"

"Sonra öğreniyoruz ki, karısından da gizlemiş. Yazları arabayla Almanya'ya giderdi. Meğer duyulmasın diye Alman bir doktora kalbini gösteriyormuş her yıl. Bir problem varmış kalbinde ama ne olduğunu bilmiyorum açıkçası."
 

Kaynak:Ntv

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.