banner388

Ünlü Karikatürist yaşamını yitirdi

Gırgır dergisinin yetiştirdiği önemli çizerlerden biri olan Galip Tekin hayatını kaybetti.

Ünlü Karikatürist yaşamını yitirdi

Gırgır dergisinin yetiştirdiği önemli çizerlerden biri olan Galip Tekin hayatını kaybetti.

07 Temmuz 2017 Cuma 01:19
Ünlü Karikatürist yaşamını yitirdi

Oğuz Aral yönetimindeki Gırgır dergisinin yetiştirdiği önemli karikatüristlerden biri olan Galip Tekin dün hayata gözlerini yumdu.

Galip Tekin'in naaşı otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde dersler de veren ünlü karikatürist, bilimkurguya yaklaşmasını şöyle anlatıyordu: “Ben kurgubilime mecburiyetten başladım. 12 Eylül Darbesi’nde her şey yasaktı. Bizim en büyük beslenme kaynağımızsa politikacılardı. O da yasaklanınca derdimizi kurgubilimle anlatmaya başladık. Ben o dönemde inanılmaz işkence hikâyeleri çizdim ama tümü başka bir gezegende geçiyordu. O zaman da kimse bilmiyordu.”

ÇİZERLİĞE ''ÖYLE BAŞLADIK''

1958 yılında Konya’da doğan ve eğitimini burada alan Tekin, bir süre kentin sinema salonlarında makinistlik yaptı. Oğuz Aral döneminde okulu bırakıp Gırgır dergisine girdi. “Akademiyi kazandım ama gidemedim. Bir gün rahmetli Oğuz Aral bana ‘Sana akademide çizgiyi öğretiyorlar mı’ diye sordu. Orada çizgi filan öğretmiyorlardı. Oğuz Ağabey ‘Bak burada üç dergi var, bırak akademiyi ben sana hem çizgi çizmeyi öğreteyim hem de üstüne para vereyim’ dedi. Öyle başladık” diye anlatıyordu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.