banner388

Ertuğrul Sağlam: Yüzleşmemiz  gereken gerçekler var 

Samsunspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Biz daha maçları bitiremedik. Bu senenin tamamlanması için de yüzleşmek zorunda olduğumuz bazı gerçekler var. İnsanlar çıkıyor ‘Haziran başı’ diyor. Nereden biliyorsun Haziran başında her şeyin normale döneceğini. Bu süreci biran evvel atlatabilmek ve sağlıklı hayata geçebilmek. Bunu yaptıktan sonra her şey olur" dedi. 

Ertuğrul Sağlam: Yüzleşmemiz  gereken gerçekler var 

Samsunspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Biz daha maçları bitiremedik. Bu senenin tamamlanması için de yüzleşmek zorunda olduğumuz bazı gerçekler var. İnsanlar çıkıyor ‘Haziran başı’ diyor. Nereden biliyorsun Haziran başında her şeyin normale döneceğini. Bu süreci biran evvel atlatabilmek ve sağlıklı hayata geçebilmek. Bunu yaptıktan sonra her şey olur" dedi. 

06 Nisan 2020 Pazartesi 14:47
Ertuğrul Sağlam: Yüzleşmemiz  gereken gerçekler var 

Samsunspor Haber - Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Melih Gümüşbıçak’ın sunduğu Samsunspor ile Evdekal programına konuk oldu. Melih Gümüşbıçak’ın sorularını yanıtlayan Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Samsunlular ve Samsunsporlu taraftarlarına evde kalmalarını istersen, “Yarın bizim şampiyonluğa oynadığımız maçlarda bir kişi dahi olsa eksik kalmak istemiyoruz” dedi. Liglerin durumu hakkında da konuşan kırmızı beyazlı ekibin teknik direktörü Sağlam şunları söyledi; Bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi taktirde yarınki futbol düzeni için de çok farklı avantajları ortaya çıkabileceğinin altını çizen Ertuğrul Sağlam, “Futbol ile alakalı birçok noktayı ortaya koyduk. Ama esas aslında ön sıraya almamız gereken konu bu. Biz daha maçları bitiremedik. Bu senenin tamamlanması için de yüzleşmek zorunda olduğumuz bazı gerçekler var. İnsanlar çıkıyor ‘Haziran başı’ diyor. Nereden biliyorsun Haziran başında her şeyin normale döneceğini. 

SOMUT BİR ŞEYLER GEREKİR

Dolayısıyla ortaya çıkan her somut fikir ve tarih de bir beklentinin sonucunda ortaya çıkmıştır. ‘Nisan’da pik yapar, Mayıs başında inişe geçer, sonra takımlara 3 hafta süre veririz antrenmanlara başlarlar. Haziran başında da maçlara başlarız’ diyorlar. Nereden biliyorsun. Dolayısıyla bunların aslında bizim konuşmamız için önce halletmemiz gereken çok önemli bir iş var. Bu süreci biran evvel atlatabilmek ve sağlıklı hayata geçebilmek. Bunu yaptıktan sonra her şey olur. Zaten UEFA, Avrupa kupası maçlarını erteledi. UEFA dedi ki, ‘sizin Haziran, Temmuz hatta Ağustos ayınız var’ Dolayısıyla yeniden başlama ile alakalı herhangi bir tarih ortaya koymak çok doğru bir iş değil. Bir şekilde ‘insanların kafasındaki soru işaretlerini atayım, tarih ortaya koyayım, bende UEFA olarak buraya somut bir şey koyayım.

HEPİMİZİN GÖREVLERİ VAR 

Sonuçta bizim hep beraber yapmamız gereken çok önemli bir iş ve görev var. Kurallara uyacağız. Önce kendimizi sonra etrafımızdakileri koruyacağız ve bu süreci en az zararla atlatacağız. 
Bu hastalığın sürecini de korunarak, daha fazla insana bulaştırmadan sayıyı belli bir seviyede tutarak ortadan kaldırmaya çalışacağız. Şu anda yapılması gereken iş bu. Bu süreç dünyadaki herkesi etkileyecek. Belki 3’er günde bir maç oynayacağız. Belki maçlara hazırlanma sürecimiz daha kısa olacak. Sonraki sezonla alakalı kafalarda soru işaretleri var. Belki bu sezon Temmuz’un sonunda tamamlanacak. Yeni sezona başlarken bir ara verilmeden geçiş yapılabilir. Transferlerle alakalı, sözleşmelerle alakalı sorunlar ortaya çıkacak. Sonucunda bunları da hep beraber göğüsleyeceğiz. Futbol bizim vazgeçilmezimiz. Bir şekilde zarar göreceğiz, etkileneceğiz. Sponsorlar, yayıncı kuruluşlar, kulüpler ekonomik anlamda mutlaka bu işten zarar görecekler. 

EKSİK KALMAK İSTEMİYORUZ

Eğer bu süreci çok iyi değerlendirebilirsen yarınlarımız ve yarınki futbol düzenimiz için de çok farklı avantajları da ortaya çıkarabiliriz. Yeni bir dünya düzeni, yeni bir futbol düzeni inşallah bizi daha iyi keyif alacağımız, doğruları ortaya koyacağımız ve yaşayacağımız bir düzen olacak. Ben buna inanıyorum. Eğer doğru dersleri çıkarabilir ve bu çıkarttığımız dersleri futbol adına, hayat adına kendi geleceğimize doğru bir şekilde entegre edebilirsek kesinlikle geleceğin ben çok daha güzel olacağına inanıyorum. Samsunluların ve taraftarların bu süreçte evde kalmalarını isteyen Ertuğrul Sağlam, “Lütfen kurallara riayet etsinler. Büyüklerimizin, doktorlarımızın ve bilim adamlarımızın bize koyduğu kurallara dikkat etsinler. Yarın bizim şampiyonluğa oynadığımız maçlarda bir kişi dahi olsa eksik kalmak istemiyoruz. Onun için kendilerine çok dikkat etsinler” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.