banner388
banner390
banner410
banner408

Bedri Yaşar: Özel yurt öğrencilerinin de ücretleri karşılanmalı

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Devlet yurdunda kalan çocuklarımıza sağlanan haktan neden özel yurtta kalan çocuklarımız mahrum bırakıldı. Aynı destek, özel yurtta kalan çocuklarımız için de sağlanmalıdır" dedi.

banner269

Bedri Yaşar: Özel yurt öğrencilerinin de ücretleri karşılanmalı

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Devlet yurdunda kalan çocuklarımıza sağlanan haktan neden özel yurtta kalan çocuklarımız mahrum bırakıldı. Aynı destek, özel yurtta kalan çocuklarımız için de sağlanmalıdır" dedi.

06 Nisan 2020 Pazartesi 15:26
Bedri Yaşar: Özel yurt öğrencilerinin de ücretleri karşılanmalı

 Yaşar, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun 'Okulların kapalı olduğu sürede kaldıkları yurttan izin alan öğrencilerimiz özel izinli sayılacak ve bu süreçte yurt ücreti alınmayacak' beyanatına atıfta bulunarak, özel yurtlarda kalan öğrencilerin kapsam dışı bırakılmasına tepki gösterdi.

"Devlet yurdundan kalan çocuklarımızla, özel yurtta kalan çocuklarımız arasında bir fark yoktur. Özel yurtta kalan çocuklarımızın birçoğu devlet yurtlarında yer bulmadığı için ordalar" diyen Yaşar, "Çocuklarını okutabilmek için dişini tırnağına takan anne-babalara bu süreçte zaten mağdurken bir de bu sıkıntıyı yüklemeyelim. Çocuklarını özel yurtlara yerleştirirken senet imzalayan veya kredi kartına taksit yapan aileler ücretleri ödeyemez duruma gelmiştir. Devlet yurdunda kalan çocuklarımıza sağlanan hak, özel yurtta kalan çocuklarımıza da bir an önce sağlanmalı ve aileler rahatlatılmalıdır" şeklinde konuştu.

İYİ Parti olarak, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda bir önerge verdiklerini de hatırlatan Yaşar, "İnsanlar şu an evlerine ekmek götürebilmenin telaşında iken çocuklarının kalmadığı ve zorunlu olarak terk etmek durumunda kaldığı yurt ücretini ödemek zorunda bırakılmamalıdır. Biz, parti olarak bu konunun takipçisi olacağız ve gençlerimizin, ailelerinin dertlerine derman olmaya çalışacağız" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerami 2020-04-06 15:49:38

boş bos konusmayın be işsiz kalan onlarca insan varken siz neyin peşindesiniz. muhalefeti bile beceremiyorsunuz.

Avatar
Meltem 2020-04-06 17:28:19

Once MASKE DAGİTİN MİLLETEEEE MASKE SALGİNDA KAT TRİLYONLAR TOPLANDİ BİR BEZ PARCASİNİ COK GORDUNUZ BİZE

Avatar
55 2020-04-06 16:48:20

Sayın vekilim
Şimdi özel yurtta kalan öğrencinin ödediği ücreti , devlet mi geri ödesin öğrenciye , doğru mu anlıyorum.
Peki özel yurt sahibi aldığı parayı ne yapacak
Lütfen biraz mâkul düşünelim

Avatar
Vatandaş Ali Osman 2020-04-06 18:14:15

Bedri bey biraz mantıklı konuşun. Özel yurtların aylık parası devlet yurdununkinin 3 katı. Oldu olacak devlet özel evde kalan tüm öğrencilerin kirasını ödesin. 500 er lirada sigara parası versin. Oldu mu.

Avatar
Sezgin 2020-04-06 23:25:58

Bu adam ne diyo ya özel yurt adı üstünde özel yurt aileleri her ay veriyolarda salgın var diyemi veremicek yani işleri güçleri bu salgında bile saçma sapan düşünceler hep zenginin yanındalar garibanlar umrunda degil bunlar başa gelse para için ülkeyi satarlar esad gibi Allah c.c tayyip babayı başımızdan eksik etmesin

Avatar
Canik 55 2020-04-06 23:44:21

Yönetenler beceriksiz olursa sandıkta hesap sormak vatandaşın görevi, mahalefet adı üstünde görevi sadece yanlış ve eksiklikleri vatandaşa göstermektir. Gerisi vatandaşın takdiridir.

Avatar
Seçmen 2020-04-07 11:38:01

SIRF MUHALEFET OLSUN OZEL YURT PARASINI DEVLET NİYE ODESİNKİ OY UGRUNA BU YAPİLİRMİ MADEM OYLE 3 COCUKTA BEM OKUTTUM BENİM ODEDİDİGİM YURT PARASİNİDA GERİ İYADE ETTİRİRSEN BENDENDE 30 VAR BUNLAR DOGRU DEGİL HERKEZ BU DONEMDE MİLLİ OLMALİ DEVLETİN YANİNDA DURMALİ.