banner388

Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ile Bilim Okulları genelinde desteklenmiş olan “Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor” projesi genelinde Samsun’un Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde olan korunmaya muhtaç çocuklar doğa ve tarımla buluştular.

Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ile Bilim Okulları genelinde desteklenmiş olan “Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor” projesi genelinde Samsun’un Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde olan korunmaya muhtaç çocuklar doğa ve tarımla buluştular.

25 Ağustos 2016 Perşembe 15:12
Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor

7 gün boyunca konaklamalı bir şekilde planlanmış olan ve ortaöğretim 5. sınıfı bitirmiş olan toplam 20 öğrenciden oluşmakta olan grup, KTAE arazisi içinde yapılan etkinliklerle projenin açılışı yapıldı. Çocukları böyle güzel bir günde  Samsun’un Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü olan Kibar Ak ile Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Musa Öncül yalnız bırakmadılar. Dönem süresi boyunca arazi çalışması, laboratuvar çalışması, sanatsal içerikli etkinlikler, drama içerikli oyunlar, spor etkinliği, Kızılırmak Deltası’na gezi birde şehir turu düzenlediklerini belirten Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Kibar Ak, “Etkinlik süresi boyunca alınmış bütün geri bildirimler, ilk test ve son testler ile tutum ölçekleri, ölçme ve değerlendirme yapılacak. Elde edilmiş olan sonuçlar bilim dünyasıyla paylaşılacaktı” dedi.

Projenin amacı, çocukların doğal olan dünyayı anlayabilmeleri için uygun olan ortamlar oluşturabilmek, bu heyecanı yaşayabilmeleri, çevreye karşı duyarlı, çevreyi birde doğayı koruyan bireyler olmalarına imkanı sağlamak olduğunu söyleyen Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ak, “Birde tarım okuryazarlığını geliştirip doğa, bilim ve tarımın arasındaki ilişkileri kavratmaktır. Bilimsel problemleri çözebilen ve bilimsel düşünme becerisine sahip olan, bilimsel bilgileri günlük hayatlarına da dahil edebilen bireyler haline gelmeleri için yardımcı olmak” diye konuştu.



Projenin çocuklar için çok önemli olduğunu söyleyen İl Müdürü Tekin Balcı, “Müdürlüğümüz bünyesinde kalan korumaya muhtaç çocukların böylesine güzel bir proje içinde yer alması çocuklarımız adına bizler çok mutluyuz. Projede, çocuklarımızın aktif yer alacakları ve ekip çalışma ruhunu kazanacakları etkinlikler olacak. Çocuklarımızın tarımı incelemeleri ve anlayabilmeleri için yeteneklerini geliştirip doğal ortamlarda gözlemler yaparak, temas ederek ve hissederek daha kolay öğrenmelerini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.08.2016 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.