banner388

Yaşlı Kadının Dileği Gerçek Oldu

80 yaşındaki kadına vermiş olduğu 'prefabrik ev' sözünü yerine getiren Samsun Bafra Kaymakamı Halis Arslan gelişmeleri bizzat takip etti.

Yaşlı Kadının Dileği Gerçek Oldu

80 yaşındaki kadına vermiş olduğu 'prefabrik ev' sözünü yerine getiren Samsun Bafra Kaymakamı Halis Arslan gelişmeleri bizzat takip etti.

19 Haziran 2016 Pazar 12:05
Yaşlı Kadının Dileği Gerçek Oldu

Bafra’ya 8 kilometre mesafede bulunan Gerzeliler Mahallesi’nde yaşamını sürdüren yaşlı kadının yürek burkan hayatı, Kaymakam Halis Arslan sayesinde değişti. 30 yıl önce eşini toprağa veren 5 çocuk annesi 80 yaşındaki Fatma Karaaslan, kendisine bir yardım eli dilemişti. Devletten aldığı aylık 250 lira yaşlılık maaşıyla hayat mücadelesi veren yaşlı ninenin tek dileği evinin tavanının tamirinin yapılarak yağmur yağdığında içeriye su akmasının önüne geçebilmekti. Bu sese kulak veren Kaymakam Halis Arslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) Müdürü Hasan İrer ve Gerzeliler Mahallesi Muhtarı Çetin Karaduman ile beraber Karaaslan’ı evinde ziyaret ederek yaşlı kadının dokunaklı haline tanık oldu. Kendisini ziyaret eden Kaymakam Arslan'a bir kez daha seslenen Fatma nine, evin tavanları kırık dökük olduğundan yağmur yağdığında su içerisinde kaldığını, tek isteğinin evinin çatısının yapılması ve yağmur yağdığında ıslanmaması olduğunu iletti.
Kaymakam Arslan zor şartlarda hayat mücadelesi veren Fatma Karaaslan'a 'prefabrik ev' müjdesi verdi. Kaymakam Arslan'ın talimatları doğrultusunda harekete geçen SYDV Müdürü Hasan İrer, gerekli çalışmaları yaparak Gerzeleriler Mahalle Muhtarı'nın da katkılarıyla hazırlanan yere prefabrik ev getirilerek vinç yardımıyla monte edildi. Önce sevinen Fatma Karaaslan, daha sonra arayanı soranı olmadığı için gözyaşlarına boğuldu. 
Fatma Karaaslan'a 'hayırlı olsun' dileklerini ileten Kaymakam Arslan, evin içerisinin en kısa sürede donatılacağını müjdeledi. Fatma Karaaslan ile beraber evi gezen Kaymakam Arslan, "Basına yansıması sonucu duyarsız kalamazdık. Hemen ikinci günü merak ettim ve buraya iştirak ettim. Fatma Karaaslan hanımefendiyle karşılaştım. Özellikle ev ortamına baktım ve kalmaya müsait değildi. Prefabrik ev aldık ve 1 hafta içerisinde getirdik. Kışın yağmurdan ve soğuktan, yazın ise sıcaktan korunmuş olacak. Ömrünün bundan sonraki kısmını burada güzelce idame ettirecek diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. 
Fatma Karaslan ise, "Beni memnun ettiniz, Allah da sizi memnun etsin. Hepinizden Allah razı olsun. Daha ne diyeyim. Evimdeki eşyaların hepsi çürüdü. Oradan buraya bir şey getiremem" diye konuştu.
Kaymakam Arslan evin ihtiyaçlarının tamamlanması için gerekli talimatları verilerek en kısa sürede ihtiyaç olan eşyalarının alınacağını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.