banner388

Tekkeköy'de Dünya'ya Yardım Zirvesi

Tekkeköy Belediyesi ile Samsun İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından ortaklaşa “Dünyada Türkiye ve İnsani Yardım” programı düzenledi.

Tekkeköy'de Dünya'ya Yardım Zirvesi

Tekkeköy Belediyesi ile Samsun İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından ortaklaşa “Dünyada Türkiye ve İnsani Yardım” programı düzenledi.

19 Haziran 2016 Pazar 12:33
Tekkeköy'de Dünya'ya Yardım Zirvesi

Tekkeköy'de Meskenler Pazar Yeri'nde organize edilen programında Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun İHH temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Allah, insanların canlarını, mallalarını ve sevdiklerini kimi zaman arttırarak, kimi zaman da eksilterek imtihan edeceğini söyleyen Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, “Allah, servet ve iktidarı, halklar ve ülkeler arasında çevirir. Biz bundan sonra servet ve iktidar ile imtihan olacağız. Siz servetinizi ve gücünüzü ne şekilde kullanacaksınız? Eğer servetiniz ve gücünüz, aklınız ve imanınızın önüne geçerse vay halinize. Allah rızası için zamanınızı harcarsanız, Allah zaman içerisinde zaman yaratacak, ömrünüzü bereketli hale getirecektir. Paranızı, malınızı harcarsanız, 10 katı, 100 katı hatta 700 katını sizlere nasip edecektir. Eğer bu işlerle uğraşırken ölürseniz, ölümsüz olacaksınız. Allah’a olan borcunuzu Allah kapacaktır” şeklinde konuştu.
Afrika’da katarakt ameliyatı için bekleyen çok sayıda hastanın olduğunu vurgulayan Dilipak, bu insanlara yardım edilmesi çağrısında bulundu. Dilipak, “Oradaki kardeşlerimiz görmüyor. Bizim birinci önceliğimiz acil yardım. Ben Nijer’de ameliyatlarda yer aldım. Katarakt ameliyatı da oldum. Bizim zihinsel bir sıçrama yapmamız şart. Buradan 250 TL yardımı ne için veriyoruz? Bizim katarakt cihazlarını üretmemiz gerekiyor. Bizim lensleri üretmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Sohbetin sona ermesinin ardından alanda toplu olarak teravih namazı kılındı. Teravih namazı için herkese seccadesi Tekkeköy Belediyesi tarafından takdim edildi.

Son Güncelleme: 19.06.2016 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.