banner388

Vali Şahin’e Bakın Neden ‘Deli kaymakam’ Diyorlarmış

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kavak'ta kaymakamlık yaptığı dönemde kendisine bisiklet kullandığı için 'Deli kaymakam' dendiğini söyledi.

Vali Şahin’e Bakın Neden ‘Deli kaymakam’ Diyorlarmış

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kavak'ta kaymakamlık yaptığı dönemde kendisine bisiklet kullandığı için 'Deli kaymakam' dendiğini söyledi.

13 Ekim 2016 Perşembe 10:58
Vali Şahin’e Bakın Neden ‘Deli kaymakam’ Diyorlarmış

​Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek  "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" projesinin protokol imza töreni düzeninde kürsüye çıkan Samsun Valisi İbrahim Şahin, ''Kanser maalesef günümüzün bir gerçeği ve bundan kaçınabilmek için yapılması gereken doğru beslenmek, içki ve sigaradan uzak durmak. Çevresel faktörler çok önemli, diğer yandan bu hastalık insanları sadece sosyal faaliyetlerden dışarıya itmiyor, aileleri de bu süreci yaşıyor. Titiz davranmalı, daha sağlıklı olmalıyız. Bunu hep vurguluyorum. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Samsun'da çok sayıda bisiklet dağıttı, dağıtmaya da devam ediyor. Ben de insanlar görsün, teşvik olsun diye sürekli bisiklete biniyorum, hatta Kavak'ta kaymakamlık yaptığım yıllarda lojmandan çıkıp şehrin dışına kadar bisiklet sürüyordum. 'Deli kaymakam' diye hitap ediyorlardı bana ve bu durumu yadırgıyorlardı. Şimdiyse artık kimse yadırgamıyor, tam tersine bisiklet sürmemizi öneriyorlar'' diye konuştu.

"Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" projesi ortaokullardaki tüm öğrencileri kapsayan ve 3 kategoriden oluşan bir yarışma. 5-6. sınıflar görsel tasarım, 7-8. sınıflar slogan ve tüm ortaokul öğrencileri ise yönlendirme kategorisi ile yarışmaya 12 Ekim 2016 ile 12 Nisan 2017 tarihleri arasında katılabilecek. Projeyle öğrencilerin yaptıkları araştırmalarla kendilerinin ve ailelerinin kanserden korunma yöntemleri, taranabilir kanserler hakkında farkındalıklarının artırılması ve kanser taramalarına yakınlarının yönlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Gazetesi-Zerrin Somuncu


 

Son Güncelleme: 13.10.2016 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.