banner388
banner390
banner410
banner408

Vali Kaymak: "Samsung'un Samsun'un önüne geçmemesi lazım"

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'un bilinirliğini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

banner269

Vali Kaymak: "Samsung'un Samsun'un önüne geçmemesi lazım"

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'un bilinirliğini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

03 Aralık 2017 Pazar 15:04
Vali Kaymak: "Samsung'un Samsun'un önüne geçmemesi lazım"

Samsun Haber - Samsun Valisi Osman Kaymak, şehrin marka değeri hakkında konuştu. Vali Kaymak: ,"Google'de Samsun'u aratınca Samsung çıkıyor’ diyorlar. Ben de bazen Samsun'u aratınca Samsung çıkıyor. Samsung dünya markasıdır ama Samsun’un önüne geçmemesi lazım" dedi.



Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Samsun’un etkili tanıtım imkanlarını geliştirmek ve Samsun ile ilgili fotoğraf paylaşımını arttırmak amacıyla fotoğraf paylaşım uygulamasında 'LikeSamsun' hesabı oluşturdu. Yayınlanan fotoğraflar ile Samsun'un tanıtımı yapılırken, porje kapsamında en çok beğeni alan 3 fotoğrafın sahiplerine bugün düzenlenen tören ile ödülleri verildi.


"ŞEHRİN TANITIM EKSİKLİĞİNİ KAPATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Vali Osman Kaymak, Samsun'un bilinirliğini artırmak istediklerini belirterek, "Samsun’un sorunlarını tespit ederek, çözümlere yönelik işler yapmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken geçmişte yapılan işleri de gözlemliyoruz. Samsun’un kalkınması ve tanıtılması için OKA’nın kalıcı işler yaptığını görüyoruz. Samsun potansiyelini kullanamıyor. Çok büyük potansiyel var ama tarımda bunu kullanamadık. İstihdam kullanamamışız, turizmde ise hiç kullanamamışız. Arap turistler, komşu illerimize büyük ilgi gösteriyorlar. Ordu, Giresun ve Trabzon Arap turistlerin akınına uğruyor. Samsun’da Asarcık hariç bütün ilçeleri gezdim. Bütün ilçelerimiz birbirinden güzel. Her ilçemizin kendine özgü güzellikleri ve özellikleri var. Maalesef bu şehri hakkıyla tanıtamıyoruz. Bir turistin şehirlerde aradığı altyapı konusunda da çok iyi konuma geldik. En büyük eksikliğin tanıtım eksikliği olduğunu fark ettik. Sosyal medya bu tanıtımda çok etkin bir rol oynuyor. Herkes cep telefonlarını elinden bırakmıyor. Ben bile yatağa girerken ve uyanınca hemen telefonu kullanıyorum" dedi.


"SAMSUNG'UN ADI SAMSUN'DAN ÖNCE GELMEMELİ"

Samsung firmasının adının internet tarayıcılarda Samsun'dan daha önce geldiğini belirten Kaymak, "LikeSamsun sitesinin açılması ilk göreve geldiğimde önerilmişti. Bu siteye Samsun’un tanıtılması için çok güzel fotoğraflar atılmış. Bunun çok sayıda kişi tarafından görülmesi önemli. İnsanlarda bir merak uyandırmasını umuyoruz. İnsanlar merak sonucu bir yerlere gidiyor. Bazen, ‘Google’de Samsun’u aratınca Samsung çıkıyor’ diyorlar. Ben de bazen Samsun’u aratınca Samsung çıkıyor. Samsung dünya markasıdır ama Samsun’un önüne geçmemesi lazım. Bu konuda Samsun’u seven, gönül veren Samsun’un geleceği için çırpınanlardan bu projenin desteklenmesini istiyorum. Bu site ne kadar fazla duyurulursa, saha çok fotoğraf yüklenecek, yüklenen fotoğraflar daha çok kişi tarafından paylaşılacak ve Samsun’a karşı büyük bir hareket başlayacak. Bu Samsun’un tanıtım projesidir. Arkasından da Samsun’a gelen insanların Samsun’da kalmasını hedefliyoruz. Samsun, genelde günübirlik, geçilen ya da uğranılan yer olmasın istiyoruz. İlk adım şehri olan ve Cumhuriyetin kuruluşunda büyük yeri olan şehrimizin, Cumhuriyet anlamında geziye çıkan insanların ilk durak yeri olması lazım" ifadelerini kullandı.



Proje hakkında konuşan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise "LikeSamsun kapsamında paylaşılan fotoğrafların değerlendirilmesiyle bir fotoğraf yarışması düzenledik. Bu yarışmayla birlikte Samsun ile ilgili fotoğraf paylaşımını arttırmak, şehrin bilinirliğini arttırmak ve katılımcıları teşvik etmeyi amaçlıyoruz. 3 ay arayla düzenleyeceğimiz yarışmalar ile fotoğrafların Samsun şehrinin turistik unsurlarını yansıtması ve temel fotoğrafçılık prensiplerine uygun olması beklenirken, fotoğrafların değerlendirmeleri de temsilcilerimiz ve uzmanlardan oluşan kurul tarafından gerçekleşecek. Bu kapsamda bugün ilk aşamadan geçen 227 fotoğraf arasından 3 fotoğrafın sahibine ödüllerini vereceğiz" dedi.


Konuşmalarından ardından dereceye giren fotoğrafların sahiplerine ödülleri verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NEVZAT SEVEN 2017-12-03 20:51:03

SAYIN VALİM SAMSUNLU SİZDEN ÇOK ŞEY BEKLİYOR.. SAMSUNA YATIRIM İÇİN ÖNCÜLÜK YAPMANIZ BEKLİYORUZ.. SAMSUN UN ,ŞEKER ,SU VAR HELVA YAPACAK YATIRIMCI YOK.. SAMSUNA MUTLAK ULUSLAR ARASI BÜYÜK YATIRIMCIYA İHTİYAC VAR..

Avatar
Şaşkın 2017-12-03 23:24:14

Madem ki Samsung Samsun’un önüne geçmesin diyorsunuz o zaman proje ismi neden “LikeSamsun” ????

Avatar
Ziya KUL 2017-12-04 08:30:35

Bence Samsunsporun maddi sorunlarını atlatması için geçmeli:Samsung Samsunspor

Avatar
Miço 2017-12-05 16:29:29

Samsung, Samsunspora göğüs reklamı olarak alınmalı bu dakkadan sonra.