banner388

Vali Kaymak: Her din görevlisi topluma örnek ve önder olmalıdır

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Her din görevlisi topluma örnek ve önder olmalıdır" dedi.

Vali Kaymak: Her din görevlisi topluma örnek ve önder olmalıdır

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Her din görevlisi topluma örnek ve önder olmalıdır" dedi.

18 Kasım 2017 Cumartesi 14:35
Vali Kaymak: Her din görevlisi topluma örnek ve önder olmalıdır

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak Diyanet Vakfı ile TİDEF (Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu) tarafından, Samsun Müftülüğü Konferans Salonunda organize edilen Etkin Din Hizmeti Semineri'ne katıldı. Vali Kaymak'ı Samsun Müftüsü Veysel Çakı karşılarken Çarşamba Rıdvan Paşa Camii İmam-Hatip'i Kemal Altınışık'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“KENDİMİZİ YENİLEMELİYİZ”

Açılış konuşmasını yapan Müftü Çakı, Vali Kaymak'a teşekkür ederek "Tüm hizmet kollarında o hizmeti sürdüren insanların kendilerini yenilemeleri gerekir. Bu hizmetler içerisinde bulunan, din hizmetini yapan görevlilerin kendilerini yenilemesi ise daha önemlidir. Bu semineri de bu amaçla yapıyoruz" dedi.

“HOCALARIMIZIN BÜYÜK GAYRETİ VAR”

Samsun Valisi Kaymak ise yaptığı konuşmada, "Bu dinin bir mensubu olmak bizim için bir şükür vesilesidir. Dinimizin doğru şekilde yaşanması ve yaşatılması konusunda siz değerli hocalarımızın büyük gayreti var. Din görevlilerimiz cami cemaatiyle sürekli irtibatta olduğu gibi, bulundukları mahallelerde de toplumun bozulmasını önlemeye yönelik üzerlerinde manevi bir sorumluluk hissetmeli, bunu yaşantısıyla da hissettirerek kucaklayıcı bir üslupla topluma örnek ve önder insanlar olmalıdırlar. Manevi olarak tatmin edilmeyen insan boşluğa düşebilir. Bunun için her din görevlimiz kendi bulunduğu yerde bunun için mücadele etmelidir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin manevi boşluklarının doldurulması hususunda çalışmalar yaparak, çocuklarımızın ve gençlerimizin uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların tuzağına düşmelerini önlemelidir. İnanıyorum ki bu çalışmalar sizlerle birlikte yapılacaktır. Ben bu seminerin hepiniz için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.