banner388

Uyuz hastalığı arttı, bu ürüne talep arttı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde son günlerde uyuz hastalığı yaygınlaştı. Aktarlar ise çok sayıda vatandaşın uyuz hastalığına karşı kükürt sabunu aldığını söyledi.

Uyuz hastalığı arttı, bu ürüne talep arttı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde son günlerde uyuz hastalığı yaygınlaştı. Aktarlar ise çok sayıda vatandaşın uyuz hastalığına karşı kükürt sabunu aldığını söyledi.

27 Temmuz 2023 Perşembe 13:54
Uyuz hastalığı arttı, bu ürüne talep arttı

Son haftalarda artış gösteren uyuz hastalığına karşı Çarşamba ilçesinde vatandaşlar çareyi doğal ürünlerde buluyor. İlçede aktar ürünlerinin satışını yapan esnaf, bu sene uyuz hastalığının görüldüğünü ve bu nedenle vatandaşın doğal sabunlara yöneldiğini söylediler.

"TEDAVİ OLAMAYANLAR BİZE GELİYOR"

Çarşamba ilçesinde aktar satışı yapan esnaf Raci Şahin, vatandaşların kükürt sabununu daha çok tercih ettiğini belirtti. Vatandaşın artık daha çok doğal sabunlara yöneldiğini söyleyen Şahin, "26-27 senedir bu işi yapıyoruz. Bütün hastalıklar bronşit, aslım, öksürük, mide aklınıza ne gelirse hepsi var. Tıbbi eczane burası. Bitki çayları herkesin derdine göre ayrıdır. Zencefilli kış çayı bronşit, aslım, öksürük, KOAH hasatlığına iyi gelir. Haplardan tedavi olamayanlar bize geliyor. Çam kozalığı öksürüğe iyi gelir. Bu sene uyuz çok var onlara kükürt sabunu öneriyoruz. Defne sabunu; saç dökülmesine iyi gelir. Ardıç katranı sabunu; sedef hastalığına, egzama, yaralara, saçlara iyi gelir. Her şeyin ayrı ayrı faydaları var. Baharatları kendimiz kavurur kendimiz çekeriz. Adam öldüren tabiri kullandığımız biber Şanlıurfa bölgesinden gelmektedir. Baharatları kendimiz paketliyoruz. Kinzi, köftelik, biber tuzu malzemesi, sucuk baharatları yerimiz müsait olduğundan kendimiz çekiyoruz bunları. Yağlar ise badem yağı, susam yağı, çörek otu yağı, nane yağı. Şampuanlar için özel karışımlarımız var" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberUyuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
oktay5534 2023-07-28 14:08:13

pilot şehir rezilliğinde değişen hiç bir şey yok.. o kadar yazı yazıldı okadar bilgi verildi hiç birşey değişmedi .. emniyet sadece izlemek le yetiniyor.. bir biri ile baglantılı suç örgütleri samsunu sarmış durumda grup isim leri yöneticileri belirtildiği halde uzantıları verildiği halde sadece seyrediliyor. servetlerine server katmaya devam ediyorlar. 3 5 tane çakal polisin kontrolünde ilaç silah kadın cocuk ve para ticareti yapıyorlar.. hala daha işlem başlatılmadı canlı kumar bahis muhabbetleri üzerinden cinayetler işletiyollar uygunsuz işler yapıyollar

Avatar
ss 2023-07-27 17:08:17

tedavi için hiçbirşeye yaramıyor. reklam yapmayın yalandan