banner388

Türk bayrağını yırtan vekile AP'den ceza

Avrupa Parlamentosunda ki konuşması esnasında Türk bayrağını yırtan Ioannis Lagos'a ceza kesildi.

Türk bayrağını yırtan vekile AP'den ceza

Avrupa Parlamentosunda ki konuşması esnasında Türk bayrağını yırtan Ioannis Lagos'a ceza kesildi.

11 Şubat 2020 Salı 19:43
Türk bayrağını yırtan vekile AP'den ceza

Avrupa Parlamentosunda Ocak ayında Brüksel'de "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturum yapılmıştı. Yunan Parlamenter Ioannis Lagos, oturumda yaptığı konuşma esnasında Türk bayrağını yırtmıştı. Avrupa Parlamentosu bunun üzerine Yunan Parlamenter Lagos'a 7 günlük ödenek sağlanmaması ve 4 gün parlamento faaliyetlerine katılmama cezası verdi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Fransa'nın Strasbourg şehrinde yaptığı açıklamada, Lagos'a, "aşağılayıcı dil kullanmak" ve "ulusal bayrağı sembolize eden kağıdı yırtmaktan" dolayı disiplin cezası verildiğini dile getirdi. Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı Sergey Lagodinsky ve Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, bu duruma sert tepki göstermişti.Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise olayla ilgili sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajda, "Bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecek! AP'nin de bu palyaço hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz." demişti. 

Kaynak: euronews

Son Güncelleme: 11.02.2020 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.