banner388

80 bin taşerona fırsat

2020 yılı taşeron kadrosu geçişi nasıl yapılacak

80 bin taşerona fırsat

2020 yılı taşeron kadrosu geçişi nasıl yapılacak

11 Şubat 2020 Salı 20:29
80 bin taşerona fırsat

80 bine yakın işçinin kadroya geçme olanağı var. Bu olanaktan KİT'lerde 2 yıl boyunca kesintisiz çalışan taşeronlar, yararlanabilecek. İlgili kadro geçişine başvuru yapacak olan işçilere sözlü ve yazılı sınav yapılacak olup sözlü sınavlar adayların öğretim kademelerine uygun olacak.

Kit işçilerinden elektrik dağıtım şirketlerinde görev yapan 4 bin 200 işçi Mart ayında sürekli işçi statüsüne geçiş yapmak için dilekçe sunmuşlardı. Tes-İş Sendikası üyeleri, işçilerin asıl işi yaptıklarını ve sürekli işçi kadrolarına atanmak istediklerini belirtti. Sendika, yaptığı açıklamada kadro bekleyen 80 bin işçi bulunduğunu söyledi.
 Bu işçilerin 5 bini Tes-İş Sendikası iş kollarında faaliyet sürdürüyor. 

KARAR GELDİ 

Kamuda çalışan binlerce kişiyi ilgilendiren karar Ankara 24. İş Mahkemesin'den geldi.Binlerce çalışanın maaşı yeniden hesaplanacak.

 Hizmet İŞ Sendikası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Sendikamız Hukuk Müşavirliğince, 696 Sayılı KHK ile mahalli idarelerin iktisadi teşebbüsleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve asgari ücretin katlarına (%10, %20, %30,vb.) çalışan adına, geçiş sonrası asgari ücretin yüzdelik katlarının uygulanmaması nedeniyle açılan dava işçiler lehinde sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı'na karşı Ankara 24. İş Mahkemesi'ne açılan davada yerel mahkeme, 10 Eylül 2019 tarihli duruşmada itiraz yolu açık olmak üzere davamızın kabulüne karar verdi."

Buna göre belediyelerde 400 bin çalışan kadro için bekliyor. Milli savunma Bakanlığında ise 1054 çalışan taşeron olarak görevini sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığında DT Genel Müdürlüğü 602, Tarım ve Orman Bakanlığı 9.201, TCDD'de 5 iştirak ve 4 bağlı ortak kurumlarında 3.447 taşeron olarak çalışıyor.


KİT İŞÇİLERİNE KADRO ŞANSI


Kit işçi sınavlarıyla ilgili kararla ilgili şu ifadelere yer verildi:
"MADDE 8- (I) Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4/12/2017 tarihi itibarıyla en az iki yıl kesintisiz (yıllık izin, doğum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler hariç olmak üzere) olarak ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda çalışmış ve halen çalışmaya devam edenler, aşağıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde halihazırda görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilir.


Kaynak : Takvim Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Samsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cıhan 2020-02-12 09:36:22

eeeee secım yanaşıyor tayıbı korku aldı kesenın agzını acasak eyt cıkarmadıgı sure oy yok bunu bılın tayıbede soyleyın

Avatar
Maraba 2020-02-12 15:11:53

Yalan haber yapıp insanların umutlarıyla oynamak nasıl bir iğrençliktir 2 senede 2 kere khk çıktı kitlerle ilgili ama istihdam edilebilir diyor edilecektir demiyor dolayısı ile de kurumlar almıyor kadroya her ne kadar cumhurbaşkanı biz herkese verdik kadrosunu desede yok öyle bişey ben kendisininde aslında kadro verilmediğini bildiğini düşünüyorum fakat iyi polis kötü polis taktiği malesef üstüne basa basa söylüyorum kit lere kadro ve ril me diiiiii ısıtıp ısıtıp aynı haberleri yayınlayanlarada söylüyorum sizinde inşAllah hevesiniz kursağınızdaa kalır....

Avatar
Arif 2020-02-12 22:43:05

Biz belediye işçileri olarak hakkımız haram zıkkım olsun bize yalan söyleyipte kadro vermeyenlerede hakkımız haram olsun

Avatar
Asgari ücretli bile olmayan kadrolu 2020-02-12 13:14:43

asgari ücretin de altında çalışmak isterseniz kadrolu olun

Avatar
Yeliz 2020-02-12 22:56:48

Bana kalirsa taşeronda kalın daha iyi biz gectikte noldu hiç bir hakkımız yok asgari ücretin altında calışıyoruz keşke taşeronda kalsaydım kendi adıma konuşayım maaşım yüksek olurdu belki

Avatar
Bayram 2020-02-13 11:54:11

Annelik en kutsal Allah katinda bile yilin bir gunune sigdiriliyo cicek bocek sogorta sonrasi dogumlar da her cocuk icin yararlaniliyoda ise girmeden sigirta acilmadan dogum yapan annwler niye bi yararlanamiyo cocuklari buyutup bu vatana millete evldini kendi buyuten anneler cocuklari buyuyunce ise giriyo ben kadinlarin sigorta onceside cocuk indiriminden yasa olarak yararlansinn annelik hediyesi olsun mahrum birakilmasin sigorta oncesi sonrasi diye annelik dogum haklari her anneye verilsinnn

Avatar
Hasan 2020-02-13 12:13:04

Hiçbirşey olmaz özellikle belediyelere
Kadaro velan verilmez kimseyi kandırmasınlar gerçi Suriyeliler.
Varken bize niye kadro verilsinki
Öncelik onların dimi

Avatar
Mahir 2020-02-13 14:57:57

Eyt ne demek bilader. Sizin gibiler batırır bu ülkeyi. 42 yaşında emekli olacak er sonra bir işte caliscan. işsizliğin de anasını evercen. Sonrada yok maaşım yetmiyo zam yapın dicen. Ya sizin gibiler sosyal medyada böyle yaygaracilik yaparsınız. Youtubelerde kanallarda ülke kotulersiniz. Defolun gidin başka ülkeye.