banner388

Tekkeköy'den Eğitime Büyük Katkı

Öğrencilere verdiği sözü tutan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Aşağıçinik İlk ve Ortaokulu’nun bahçesini sıcak asfaltla kaplattı.

Tekkeköy'den Eğitime Büyük Katkı

Öğrencilere verdiği sözü tutan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Aşağıçinik İlk ve Ortaokulu’nun bahçesini sıcak asfaltla kaplattı.

28 Haziran 2016 Salı 16:06
Tekkeköy'den Eğitime Büyük Katkı

Eğitim yatırımlarını ön planda tuttuklarını belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “Eğitim her zaman önceliğimizdir prensibi ile hareket ederek ilçe sınırlarımızdaki tüm okullarımıza, eğitim yuvalarımıza elimizden gelen yardımı yapmaya gayret gösteriyoruz. İki yıl içerisinde eğitime 2 milyon liraya yakın yatırım yaparak eğitime en büyük katkıyı yapan belediye olduk. Geçen ay yürütmüş olduğumuz Bir kitap Bir hayat projemiz dahilinde okulları ziyaret ederek tüm öğrencilerimize kitap hediye ettik. İşte bu ziyaretlerimizden birisini de Aşağıçinik İlk-Ortaokulumuzda gerçekleştirdik. Bu ziyaretimiz esnasında melek yüzlü çocuklarımız etrafımıza toplanarak okul bahçelerinin asfalt yapılmasını talep ettiler. Ben de bu melek yüzlü yavrularımın isteğini geri çevirmeyerek onlara en kısa sürede okul bahçelerinin sıcak asfalt ile kaplanacağın sözünü verdim. Gerçekten okul bahçeleri deforme olmuş ve yer yer oyuklar oluşmuştu. Bahçenin bu olumsuz durumu öğrencilerin bahçeyi kullanırken, spor yaparken sakatlanmalara ve yaralanmalara maruz kalma tehlikesi barındırıyordu. Biz de öğrencilerimize verdiğimiz sözü yerine getirerek yaklaşık iki bin metre karelik okul bahçelerini sıcak asfaltla kapladık. Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize büyük sürpriz olacak. Cıvıl cıvıl çocuk seslerini yankılanacağı okul bahçesi artık öğrencilerimizin her türlü faaliyeti için uygun hale geldi. Yine okulumuzun bahçesine yepyeni bir kantin yaparak kantini dışarı çıkarttık ve okul içerisinde bir sınıfın daha kullanılmasını sağladık” şeklinde konuştu.

“EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLAR GELECEĞİMİZE IŞIK TUTACAKTIR”
İlçe toplamında okul bahçelerine 36 bin metrekare sıcak asfalt döktüklerini belirten Başkan Togar “Okul bahçelerinin peyzajı, parke ve beton yapılmasının dışında sıcak asfaltla da kaplayarak öğrencilerimizin teneffüslerde ve dinlenme saatlerinde okul bahçelerini daha aktif kullanılır hale getirmek için çalışıyoruz. Bunların dışında okulların boyanması, tadilatı, ek bina yapımı, bahçe düzeni, istinat duvarı yapımı, yemekhane yapımı gibi daha birçok çalışmayı hayata geçirdik. Yine eğitim yardımlarımızı da her eğitim-öğretim yılı başında yaptığımız gibi yapmaya da aralıksız yapmaya devam edeceğiz. Eğitime yapılan yatırımlar geleceğimize bir ışık olacaktır” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 28.06.2016 16:12
Anahtar Kelimeler:
TekkeköyEğitimAsfalt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.