banner388

Tarihi Ahşap Cami Restore Edilecek

Samsun'un ilçesi Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Balcalı Mahallesi’nde bulunan tarihi ahşap bir caminin turizme kazandırılabilmesi için çalışmalar başlattıklarını dile getirdi.

Tarihi Ahşap Cami Restore Edilecek

Samsun'un ilçesi Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Balcalı Mahallesi’nde bulunan tarihi ahşap bir caminin turizme kazandırılabilmesi için çalışmalar başlattıklarını dile getirdi.

13 Haziran 2016 Pazartesi 15:56
Tarihi Ahşap Cami Restore Edilecek

Tekkeköy insanlık tarihinin eskiye dayanan birçok tarihi yapıya ev sahibi olduğunu ve bu tarihi yapıların günümüzde öne çıkarılması için çalışma başlattıklarını dile getiren Belediye Başkanı Hasan Togar “Tekkeköy,  tarihi yapılar bakımından çok zengin ilçelerden biri konumundadır. Birçok uygarlığa ev sahibi olan Tekkeköy tarihi MÖ 10 bin ile 60 bin yıllarında mağaralarındaki Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk yerleşimiyle başlamıştır. Bu bölgede yaşamlarını süren tüm uygarlıklar yaşam şartları ile hayat koşullarına göre farklı eserler ortaya çıkarmışlardır. Eserlerin birçoğu zamana meydan okuyarak günümüze kadar sağlam bir şekilde ayakta kalmıştır. Tekkeköy içerisinde yer alan bu bir birinden güzel ve özel tarihi yapılar gün yüzüne çıkması ile turizm gelirlerimiz artış yaşayarak ve ilçemizdeki hareketlilik artarak ekonomik kazanca dönüşecektir” dedi.

'' MUHTEŞEM BİR YAPI ''

Balcalı Mahallesi’nde yaklaşık olarak 250 yıllık olduğu tahmin edilen ahşap caminin aslına uygun olacak şekilde restore edileceğini söyleyen Başkan Togar “İlçemizin Balcalı Mahallesi’nde yer alan ve yıllara meydan okumuş olan camimizi turizme kazandırabilmek için çalışmalar başlattık. Bu camimiz 1800’lü yıllarda tamamı ahşaptan yapılmıştır. Görüntüsü ve yapısı ile beraber ziyaretçilerini büyüleyen harika bir eser. Bu caminin koruma kurulu tarafından tescil işlemleri tamamlanmışdır. Bölge halkının gözü gibi baktığı ve koruduğu tarihi cami en kısa sürede gerçeğine uygun restore edilmesi için tüm çalışmaları başlattık. Camimizin üst çatı kısmı eskiyerek delinmiş olması sebebiyle yağmur suları içeriye akmaya başlamıştı. Bu da tamamı ahşap olan camimize zarar vermeye başlamıştı. İçeriye giren suyun kesilmesi, tavanının geçici bir süre için örtülmesi için gerekli birimlere talimatları verdik. Tarihi yapının restorasyon işlemlerini tamamlandığında inanıyorum ki yerli ve yabancı binlerce kişi bu camiyi ziyaret etmeye gelecek. Ayrıca restorasyon işlemleri son bulduğunda cami ibadete de açılmış olacak. Tarih, turizm, kültür ve doğa kenti olan ilçemiz Tekkeköy yeni bir tarihi yapıyı da kazandırarak, turizmde Karadeniz Bölgesi’nin en çok ziyaretçisi olan yerlerinden birisi haline getirmek için en büyük hedefimiz bu olacaktır.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.06.2016 16:19
Anahtar Kelimeler:
TekkeköyRestorasyonCami
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.