banner388

Suçlamalara Müze Müdürü ve Necmi Çamaş’tan Cevap

Samsun’da Bandırma Vapuru’nda görevlilerin Atatürk’ün fotoğraflarını vapurdan atmasıyla birlikte, Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Necmi Çamaş ve Müze Müdürü Tuncer Mace’den açıklama geldi.

Suçlamalara Müze Müdürü ve Necmi Çamaş’tan Cevap

Samsun’da Bandırma Vapuru’nda görevlilerin Atatürk’ün fotoğraflarını vapurdan atmasıyla birlikte, Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Necmi Çamaş ve Müze Müdürü Tuncer Mace’den açıklama geldi.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 19:17

Samsun haber - Samsun’da Bandırma Vapuru’nda görevlilerin Atatürk’ün fotoğraflarının vapurdan atılmasına büyük tepki gelmişti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Necmi Çamaş ve Müze Müdürü Tuncer Mace’den açıklama geldi. Başkan Çamaş ve Müdür Mace sosyal medyada yazılanların doğru olmadığını söyledi.

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ile işbirliği içinde çalışma yapıyorlardı

Bandırma Vapuru’nda bulunan Atatürk’ün resimlerinin yıprandığını ve 3 aydır vapurda onarım çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Çamaş, “Bandırma Vapurunda olan çalışmalardan bahsedersem hadise biraz daha aydınlanacak diye düşünüyorum. Biz 19 Mayıs’a hazırlık yapmak için, Mart ayından itibaren Bandırma Vapurunda yoğun bir şekilde çalışma yürütüyoruz. 2005 yılında Bandırma Vapurunda bir çalışma yapmıştık. İç düzenlemesi ve diğer düzenlemelerle ilgili bir çalışma yürütmüştük. Biz bir proje dahilinde 19 Mayıs üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlileriyle ilk önce orada 8 metre kare seramik gölge yapıldı. Ve muhteşem bir hale getirdik. 80 adet resim vardı ve yıpranmıştı. Biz de resimleri daha yeni ve iyileri ile değiştirdik. Tamamen onarım ve değişim için yapıldı” diye konuştu.

“Arkadaşlarımızın hepsi Atatürk’ü seven insanlar”

Çalışanların bu durumu bilerek yapmadıklarını ifade eden Müdür Mace, Buradaki resimlere yaklaşık 12 sene önce düzenleme ve onarım yaptık. Atatürk ve hayatı ile ilgili burada 59 adet resmimiz vardı. Bu resimlerimizin artık miladını doldurduğunu ve deforme olduğundan dolayı 19 Mayıs’a yetiştirmemiz gerekiyordu. Resimler zaten yıpranmıştı ve yenilerini koymak için çıkarırken daha da fazla zarar görmek zorunda kaldı. Onarım çalışmasında arkadaşlarımız kolaylık olsun diye vapurdan atmışlar. Evet atmaları doğru değil ama kötü niyetle yapılmış bir durum değil. Onarım çalışmasını yapan arkadaşlarımızın hepsi Atatürk’ü seven insanlar” şeklinde ifade etti.

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Oğuzhan Yüksel
 

Son Güncelleme: 21.05.2018 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sami 2018-05-22 00:29:55

He he Çamaş bizde yedik o bayan kardeşimiz her tepkiyi göze alarak o video çekme cesaretini gösterdiği için burdan tebrik ederim yenileme yapılıyormuşşşş

Avatar
Tufan 2018-05-22 00:38:26

:)) videoyu seyretim bir 15 yıl önce 80 tane resim diyor diğeri 12 yıl önce 60 tane diyor biraz kurumsal yönetin şu şehri açıklama yapmadan toplantı yapında ne konuşacağınızı önden belirleyin bari ne diye bilirim çok güzel işler yapıyorsunuz

Avatar
Ebru 2018-05-22 01:34:50

Bakim onarim calismasi yapilorken o resimler öyle kaldirilip atilmalimiydi. Dogru duzgun bir yere yerlestirilemezmiydi. Bunlarin kimin adamlari olduklari belli

Avatar
Sinanck 2018-05-22 01:37:28

Ayaginizi denk alin
Ata saygili olacaksiniz