banner388

Suat Uğurlu Baraj Gölü su yosunuyla kaplandı

Yeşilırmak Nehri üzerinde bulunan Suat Uğurlu Baraj Gölü su yosunuyla kaplandı.

Suat Uğurlu Baraj Gölü su yosunuyla kaplandı

Yeşilırmak Nehri üzerinde bulunan Suat Uğurlu Baraj Gölü su yosunuyla kaplandı.

08 Eylül 2018 Cumartesi 10:30
Suat Uğurlu Baraj Gölü su yosunuyla kaplandı

Samsun haber - Samsun'un Ayvacık ilçesinde Yeşilırmak Nehri üzerine 1975 ila 1982 yılları arasında sulama ve elektrik enerjisi üretimi için yapılan Suat Uğurlu Baraj Gölü alg (su yosunu) ile kapladı.

Samsun'un 6. büyük enerji santrali olan Suat Uğurlu Barajı adeta yosunla kaplandı. Gölün neden alg ile kaplandığı tespit edilemezken yosun nedeniyle suyun rengi yeşile döndü. Yetkililer ise yaptığı açıklamada suyun her yaz ayında yosun tuttuğu belirtildi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur yaptığı açıklamada “Teknik olarak HES amaçlı tüm baraj göllerinde görülen genel bir durumdur. Baraj göllerinde su fazla beklediği zaman ve sıcakların da etkisiyle gölün tabanındaki alg yapılanması tetikleniyor. Ayrıca göl havzasına yağmurlar ile birlikte ilaç ve gübrelerin de gelmesiyle kimyasal tepkimeler oluşarak, yılın bu aylarında bu durum meydana geliyor. Bu alg patlamasının doğal bir durum olduğu belirtiliyor. Çözümünün ise zor olduğu söyleniyor. Uzmanların çözüm önerileri var. Gölün tamamen boşaltılarak dibinin taranması gibi bazı çözümler var ancak bunlar kolay değil. Temizlenmesi biraz zor. Barajların da belirli bir ömrü var. Bu barajımız 40 yıldır var. Bu tür negatif şeyler maalesef görülebilmekte. Tabii bu geçici bir olay. Gölün rengindeki değişim 20 günlük bir süreden sonra tekrar eski rengine dönüyor” dedi.

Son Güncelleme: 08.09.2018 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.