banner388

Servis araç sürücülerinden ‘Korsana Hayır’ eylemi

Servis araç sürücüleri Samsun’da korsan servisçilik yapanların durdurulması için bir araya geldi.

Servis araç sürücülerinden ‘Korsana Hayır’ eylemi

Servis araç sürücüleri Samsun’da korsan servisçilik yapanların durdurulması için bir araya geldi.

18 Nisan 2017 Salı 12:01

Samsun HaberMakro Market AVM önünde toplanan yaklaşık 50 servis aracı sürücüsü, Samsun’da korsan servise hayır demek için bir araya geldi.

Tepkilerini dile getirmek için araçlarını yol kenarına çeken C plakalı servis araçları korsan servis yapan araçların resimlerini eylem yerinde bulunan güvenlik güçlerine verdiler.

Korsan araçların videolarını çekip emniyete verdiler

Emeklerinin çalınmaması için toplandıklarını dile getiren servis sürücüsü Ali Yurtseven, ekmeğini korsan servis sürücüleri ile değil C plakalı arkadaşları ile paylaşması istediğini belirtirken, diğer servis sürücüsü Hüseyin Selçuk ise, “Bizim burada toplanma sebebimiz korsan hakkındaki sıkıntılarımızı dile getirmektir. Emniyet yetkilileri de bize yardımcı olacağının sözünü verdi. 700 tane çalışan C plaka var. Ama 400 tane de korsan var. Adam bize gelip diyor ki, bu ay 7 bin TL kazandığını söylüyor. Bunun hiçbir yasal işlemi yok. Korsan araç kaza yaptığı zaman çocukların sigortası yok. Bunun hesabını kim verecek. Bunlar korsan değil, hırsızdır. Korsan araçların resimlerini çekip 155 Polis İmdat’a ihbarda bulunacağız. Bizim denetlenmeden yana hiçbir şikayetimiz yok. Çünkü bizim evraklarımız tam, evrakları hiç olmayanlar var. Biz korsana hayır diyoruz” dedi.

Özellikle hususi plaka ve ilçe plakaların korsan servisçilik yaptığını ifade eden İsmail Gümüş, “Biz servis camiasında yaklaşık 20 yıldır buradayız. Korsanlar küçük araçlarla öğrencileri toplayıp, bir yerde korsan öğrenci servislerine veriyor. Bunların videolarını emniyet müdürlüğüne gösterdik. Bunlar özel sektörlerde, hastane, fabrikalarda çok oluyor. Biz bunlara karşıyız. Uygulamalarda plakası C olanlar durdurulup korsanlık aranıyor. Plakası C olan zaten korsan değildir. Normal hususi plaka, ilçe plakalarla bunları yapanlar var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından servis sürücüleri araçlarına binip, kornalarına basarak eylem yerinden ayrıldılar.

Haber: Gökhan İÇKİLLİ

Kamera: Kamil Çağatay BALCI

Son Güncelleme: 18.04.2017 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.