banner388

Sendika başkanı para alınmıyor dedi, ama...

Diyanet Sen Samsun Şubesi Başkanı Nevzat Oy, imamların vatandaşların mevlitlerinde Kuran-ı Kerim okumak için para talep ettiklerine dair iddialarının doğru olmadığını belirtti, ancak vatandaş aynı fikirde değil.

Sendika başkanı para alınmıyor dedi, ama...

Diyanet Sen Samsun Şubesi Başkanı Nevzat Oy, imamların vatandaşların mevlitlerinde Kuran-ı Kerim okumak için para talep ettiklerine dair iddialarının doğru olmadığını belirtti, ancak vatandaş aynı fikirde değil.

20 Kasım 2017 Pazartesi 15:04
Sendika başkanı para alınmıyor dedi, ama...

Samsun haber - Samsun'da bazı camilerdeki imamların vatandaşların mevlitlerinde Kuran-ı Kerim okumak için para talep ettiklerine dair iddiaları Diyanet Sen Samsun Şubesi Başkanı Nevzat Oy'a sorduk. Başkan Oy, iddialara, " Cenazesi olan kişi kendine en yakın görevli olarak cami imamlarını görür. Ona müracaat ettiğinde o caminin imamı ücret talep etmeden cenaze görevini tamamlar. Bize gelen kim olursa olsun zengin, fakir, alkollü, uyuşturucu bağımlısı veya normal toplum vatandaşı olup olmadığı önemli olmadan ve ayrım yapmadan camimize müracaat eden kişinin cenazesini dini vecizeleri yerine getirerek son yolculuğuna uğurlarız. Bundan da her hangi bir maddi talepte bulunmayız. Zaten bulunmamızda doğru bir yaklaşım değildir. Dini vecizeler yerine getirilirken bu vecizelerden para talep edilmesini kusurlu bir harekettir." yanıtını verdi.

Vatandaş aynı fikirde değil

Başkan Oy'un bu yanıtının yer aldığı haberimize yapılan yorumlar ise iddiaları doğrular nitelikte. İşte o yorumlardan bazıları:  

* Bazı yerlerde değişik fiyat tarifeleri var kuran okumada başka mevlidi şerifde başka cenaze defin işlemlerinin fiyatları ayrı ayrıdır bu herkes tarafından bilinmektedir.

* Ben o sendika başkanına inanmıyorum. mevlitlerde olsun cenazede gasil ve defin işlemlerinde üçret alınıyor.sistem öyle kurulmuşki köyde bulunan diyer cami imamlarıveemekli imamlarda olmak üzerebir cenazede hepsine üçret ödendiğini gördük biliyoruz.hatta yakın çevresinde şifa niyetine nazar duası okuyan bir imamın parasını şifa bulamazsın diyenlerıde biliyoruz.

* Sadece Samsun değil, ülkenin her yerin kuran parayla okunuyor.

* Haberdeki amcada sanki haberi yokmuş gibi konuşmuş.bizim tarifemiz yok ama alan alıra getirmiş işi.senin tarifen yok ama üyelerinin var imam nerdeyse tarifeyi cami kapısına asacak cenaze 250 mevlit 100 kuran iki sahife 50 biz bunları biliyoruz yaşadık gördük.kime ne anlatıyon ceza koyacaksın kardeşim.vatandaşı valla imamlar soyuyor ya.bide zam yapıyolar ara sıra ne oldu kuran enflasyondanmı etkilendi.veya senin nefesine zammı geldi.yav 200 dü bu yok abi 250 oldu zam geldi.ulan ben sizin var ya şerefsizlik diz boyu.yapmayanları almayanları tenzih ediyorum.benim tanıdığım 25 yıllık imam var 3 4 triıyonluk serveti var nerden bu para kardeşim.resmen bu iş ticarete dönmüş.cemaati fazla camilere torpille imam tayin ediliyormuş.demekki bu paralarda müftülerinde parmağı var balda.9 yaşımdan beri namaz kılıyorum valla camiden soğuttular beni.kuranı satan allahı satar onu satanda herşeyini satar onada ne denir size bırakıyorum.

* Eğer maddi durumu iyi bir evin cenazesi ise ilahiler uzatılıyor. Kadin cenazesinde gördüğüm kadın görevli hatırı sayılır para alıyordu. Bazı Kadın ve erkek dua okuyan bazıları imam ve bayan diyanet görevlileri bunu yapıyor. Yalnız Diyanet doğru söylüyor diyanetin tarifesi yok hocaların var.

* Tabiki alıyolar selayi bile verdigin paraya gore uzatiyolar

* Sela parayla, Kur'an okumak parayla, adettenmiş efendim

Anahtar Kelimeler:
ImamNevzat Oy
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2017-11-20 16:04:19

İMAMLARIN VE MEVLÜT OKUTANLARIN YANINDAMI SENDİKA BAŞKANI KONUŞUYOR ANCA LAF OLSUN TORBA DOLSUN

Avatar
Dilek 2017-11-20 16:16:10

Alıyorlar

Avatar
hadi ordan 2017-11-20 16:35:31

okumayanlar dışlanıyor bile

Avatar
Vatandaş 2017-11-20 16:44:45

İmamlarin gorev taniminda bu isler varda para aliyorlarsa ceza versinler ama yoksa islamiyette kuran okuma imamlarla kisitli degil kendi gecmislerine herkes acsin kuranini okusun bilmiyorsa ogrensin bu kadar dinini bilmeyen bir toplum olursan din tacirlerine muhtac yasarsin.

Avatar
can 2017-11-20 23:11:48

İmamlar mevlit için para alıyorlar,

Avatar
ayla 2017-11-21 02:48:23

Mevlüt ucuza gelsin diye iki kişi aynı anda okuttuğumuzda oldu camide.

Avatar
hasan ay 2017-11-20 15:38:56

madem öyle vermeyin kendiniz okuyun imamın görevleri arasında vatandaşın ölmüşleri için mevlid okumak var mı.

Avatar
Vatanperver 2017-11-20 23:29:02

Para talebinde bulunulmaz diyor, hükümet in başında kulıçdar