banner388

Şehirlerimizin Anıları Bu Müzede Yaşatılıcak

Bir süre öncesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiş Milli Mücadele’nin ilk planlarının hazırlanmış olan tarihi Şeyh Sadi Tekkesi, vatan uğrunda şehadet şerbetini içmiş şehitlerimizin anılarını yaşatmaya hazırlanıyor.

Şehirlerimizin Anıları Bu Müzede Yaşatılıcak

Bir süre öncesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiş Milli Mücadele’nin ilk planlarının hazırlanmış olan tarihi Şeyh Sadi Tekkesi, vatan uğrunda şehadet şerbetini içmiş şehitlerimizin anılarını yaşatmaya hazırlanıyor.

08 Haziran 2016 Çarşamba 17:41
Şehirlerimizin Anıları Bu Müzede Yaşatılıcak

Gazi olan Mustafa Kemal Atatürk , tarihi Havza mitingi öncesinde ise Samsun ahalisinin gizlice buluşması sonucu çetelerin saldırılarına karşı ilk direniş planlarının hazırlanması ile stratejilerinin yapılması üzerine Şeyh Sadi Tekkesi restorasyonu bitti.

GÜNEYDOĞU ŞEHİTLERİNİN HİKAYELERİ ANLATILACAK

Geçmişten günümüze kadar olan vatan uğruna can vermiş şehitlerimizin anılarının yaşatılması üzerine Şeyh Sadi Tekkesi ve Kuvayi Milliye Ruhu binasını gezmiş olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz, ekran üzerine yansıtılan görüntüler üzerine eşlik etmesi Çanakkale Destanı'nın ve Kurtuluş Mücadelesi’nin anlatmış olduğu Tekke'de bir de Güneydoğu şehitlerinin öykülerinin anlatılacağı bir gösteri yapılmasının talimatını verdi.

DUYGULANDIRAN EKRAN

Kuvayi Milliye Müzesi adı altında ziyaretçilere kapılarını açıcak olan, Tekke'nin içerisinde yer almış şehitlerin isimlerini ve fotoğraflarının döndüğü görüntülerini izleyen Başkan Yılmaz, duygu dolu dakikalar yaşadı. Tekke'nin içerisinde ise yer alan ayrıca Kıbrıs Harekatı'nda yaşanılmış olan olayların yer aldığı o günkü gazete kupürleri ile Kıbrıs gazilerinin fotoğraflarını incelemekte olan Başkan Yılmaz, “Millet olarak şehitlerimizi her zaman yüreğimizde taşıyoruz. Onların hiçbir zaman ölmediğini dinimizce de biliyoruz. Bunu gençlerimize, gelecek nesillerimize de inşallah restore ettiğimiz Kuvayi Milliye müzemizde daha yakından göstereceğiz" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK TARİHİ YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK"

Kuvayi Milliye Müzesi olarak hizmet vericek olan Şeyh Sadi Tekkesi'nin Samsun'un Milli Mücadele tarihi açısından ise büyük bir önemi bulunduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ise, ''Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele’nin ilk adımını attığı şehrimizdeki ziyaretleri ve görüşmeleri kadar, bunları gerçekleştirdiği mekanlar da tarihimiz açısından çok önemli ve değerli. Bu açıdan Büyükşehir Belediyesi olarak, bu mekanlarımızı bulup restore ederek yaşatmayı ve halkımızın hizmetine sunmayı misyon edindik. Şey Sadi Tekkesi'ni ilk görünce tüylerimiz diken diken olmuş, harabiyeti bizleri üzmüş, utandırmıştı. Ancak tarihimize yakışır bir şekilde restore ederek kentimize yeniden kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuvayi Milliye Müzemiz şimdiden hayırlı olsun. En kısa sürede burası halkımızın ziyaretine açılacak" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 08.06.2016 17:55
Anahtar Kelimeler:
şehitGösteriMitingTekke
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.