banner388

SDM Diyeti ile Tatlı Yiyerek Zayıflayın

SDM diyeti, dirençli metabolizmaların yağ yakmalarını kolaylaştırmaya ve bir çok hastalıkla birlikte yavaşlayan metabolizmaları sağlıklı bir şekilde hızlandırmayı amaçlayan bir diyet sistemidir.

SDM Diyeti ile Tatlı Yiyerek Zayıflayın

SDM diyeti, dirençli metabolizmaların yağ yakmalarını kolaylaştırmaya ve bir çok hastalıkla birlikte yavaşlayan metabolizmaları sağlıklı bir şekilde hızlandırmayı amaçlayan bir diyet sistemidir.

09 Ağustos 2016 Salı 18:33
SDM Diyeti ile Tatlı Yiyerek Zayıflayın

Fbm Tıp Merkezi Diyetisyeni Mustafa TİLEKLİ "Karbonhidrat ve yağ içeriği düşük protein içeriği yüksek beslenme şekli son yıllarda üzerinde daha çok konuşulan ve daha çok bilimsel araştırma yapılan konu haline gelmiştir. Bu anlamda kişinin başta insülin direnci olmak üzere bir çok metabolik hastalıklarının da tedavi edilmesi sürecine büyük katkı sağlamaktadır. Ancak yüksek proteinli düşük yağ ve karbonhidratlı beslenme uzun vadede her zaman kolay olmayabilmektedir. Kişi hayvansal gıdaların payını arttırırken aynı zamanda yağlardan sakınması o kadar da kolay olmamaktadır. Bu anlamda SDM diyeti protein içeriği yükseltilirken karbonhidrat ve yağ içeriği düşürülmüş gıdalardan oluşmaktadır. Bu gıdalar bisküvi çikolata puding kraker reçel gibi normalde diyetlerde yenilmesi neredeyse yasaklanan gıdalardır. İçeriği özel olarak hazırlandığından kişiye kilo aldırmak yerine kilo verdirmeye yardımcı olmaktadır. Kişi hem yüksek proteinli beslenerek yüksek oranda yağ kaybederken hem de çikolata bisküvi benzeri tatlıları rahatlıkla tüketerek motivasyonun da hep yüksek tutabilmektedir. Bütün bu özelliklere ek olarak kişi asla açlık hissi yaşamıyor. Protein ve lif içeriği yüksek olan bu diyet sayesinde gıdaların midede durma süresi uzuyor ve kişinin ani gelişen açlık atakları da kaybolmuş oluyor.  SDM Diyeti bilimsel olarak ketojenik diyet olarak bilinmektedir. Dünya çapında yıllardır uygulanan bu sistem ülkemizde de artık yıldan yıla bilinirliliği ve uygulanması artmaktadır.
SDM diyetinin geçerliliği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış ve uygulamayı sadece diyetisyenlerin yapıyor olması güven açısından akılda soru işareti bırakmıyor. SDM Diyeti sürekli olarak bilimsel çalışmalar ışığında ilerleyip ürün içeriği de bu yönde günden güne genişlemektedir. " diyerek tatlıları diyetten çıkarmadan da zayıflanabileceğini ifade etti.
               
 

Son Güncelleme: 10.08.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.