banner388

SASKİ’den 6.9 Milyon Liralık Yatırım !

Samsun’un Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü birde Asarcık ilçelerinin içme suyu problemlerini çözüme kavuşturacaklarını açıkladı.

SASKİ’den 6.9 Milyon Liralık Yatırım !

Samsun’un Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü birde Asarcık ilçelerinin içme suyu problemlerini çözüme kavuşturacaklarını açıkladı.

05 Eylül 2016 Pazartesi 09:52
SASKİ’den 6.9 Milyon Liralık Yatırım !

Samsun Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanı içinde bulunan Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ile Asarcık ilçeleri muhtelif belde, caddeleri ve mahallelerinde olan içme suyu inşaatı projesi toplam 6 milyon 900 bin liraya mal olacak olduğunu söyleyen Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, “Bu Proje ile Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinde bulunan kırsal kesimlerdeki su problemi ile mücadele eden mahallelerde içme suyu problemini kökten çözüme kavuşturacağız. Birde, Kavak Organize Sanayi Bölgesi’nde çok az olan içme suyu, yenilenecek olan hat ile tamamen ortadan kalkacaktır” dedi. 

Bu projenin yapımına 28 Nisan 2015 tarihinde başlamış olduklarını söyleyen Kamil Demircioğlu, “Proje kapsamında 80 kilometrelik bir içme suyu hattı döşemesi yapılacak. Şuana kadar toplam da 75 kilometre içme suyu hattı döşeme çalışması yapıldı. Geriye kalmış olan 5 kilometrelik hat çalışmalarımız, yoğun bir çalışma temposu ile devam etmekte. Bu projenin 16 Ocak 2017 tarihine kadar bitmiş olması hedeflenmekte” diye konuştu.
Kamil Demircioğlu, yapılan bu projede 3’ü 100 metreküp, 3’ü 50 metreküp, 7’si 30 metreküp kapasitede olan yani toplamda 13 içme suyu deposu ile 10 adet terfi binasının yapılacak olduğunu belirtti.

Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı olan Cihan Güller ise bu projenin bitmesi ile Havza ilçesinde Başpelit, Gidirli, Çayırözü ile Aşağı Susuz Mahallelerinin, Kavak ilçesinde Karga, Tepe Köy, Göçebe, Hacılı, Ağcakise, Azaklı, Karantu ile Alagömlek Mahalleleri, Vezirköprü ilçesinde ise Kuruçay, Doyran, Gölalan, Habip Fakı, Aktepe, Çalköy, Esentepe ile Güldere Mahallelerinin, Asarcık ilçesinde ise Emir Musa, Musa Ağa, Alan, Aşuru ile İmamlı Mahallelerinin içme suyu problemlerinin tamamen ortadan kalkacağına , Ladik ilçesinde de içme suyu hattının çalışmasına kısa bir zaman içinde başlanacağını açıkladı.

Son Güncelleme: 05.09.2016 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.