banner388

Sandıkçı: Biz bu toprakların bekçisiyiz

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

Sandıkçı: Biz bu toprakların bekçisiyiz

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

18 Mart 2019 Pazartesi 12:50
Sandıkçı: Biz bu toprakların bekçisiyiz

İbrahim Sandıkçı, 18 Mart 1915 tarihinde alınan unutulmaz Çanakkale Zaferi'nin ulusumuzun önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Sandıkçı, o gün orada birçok şehit verdiğimizi, onların kanlarıyla sulanan bu topraklarda yaşanın şeref olduğunu, hatıralarını unutmayacağını ve dualarımızda hep hatırlanacağını söyledi.

KİMSE OYUN OYNAYAMAZ

Sandıkçı, bu toprakların kolay kazanılmadığından bahsettiği konuşmasında, “Bizler dedelerimizin mirası olan bu toprakları gözümüz gibi bakmak zorundayız. Öyle de yapıyoruz. Vizyonlarımızı dedelerimizin bıraktığı miras üzerine inşa ediyoruz. Onların bu yaptığı fedakarlık bizler için çok önemli. Bu topraklar üzerinde kimse oyun oynamaya kalkmasın. Biz vatan uğruna şehit olmayı göze almış bir milletiz. Bunun nasıl olduğunu merak edenler Çanakkale’ye, Kurtuluş savaşına bakabilirler. Biz bu toprakların bekçisiyiz. Biz evlatlarımızı da bu toprakların bekçileri olarak yetiştiriyoruz. Bu topraklar ilelebet bizimdir, bizim olarak kalacaktır” ifadelerini kullandı.
 

ŞEHİTLİK MERTEBESİ BİZİM İÇİN KUTSALDIR

Biz toprağımızı koruyan kollayan bir milletiz diyen Sandıkçı, “Bizler 600 yıl tüm dünyaya hükmetmiş bir imparatorluğun mirasçılarıyız. Bu mirası canımız pahasına koruyacağımızı tüm dünya bilmektedir. Dedelerimiz nasıl şehit olmaktan çekinmedilerse bizlerde çekinmeyiz. Çanakkale bunun en güzel örneğidir. Kurşunların önüne en ufak bir endişe dahi duymadan atlayan ecdadımız, birçok savaş meydanında bu kahramanlığı yapmıştır. Şehitlik mertebesi bizim için kutsaldır. Savaş meydanında bizlere bu geleceği hazırlamak için şehit olan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bizler onların miraslarına sahip çıkıyoruz, çıkacağız” sözcüklerini kullandı.

UNUTMAYACAĞIZ

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümünde gençlere de mesajlar veren Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “ Bizler bu kahramanlıkları unutturmamak için, Çanakkale ile ilgili çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Halkımızın özellikle gençlerimizin bu konularda bilgili olması bizim önceliğimizdir. Paneller, konferanslar, tiyatro gösterileri ve gerekirse geziler düzenleyerek bu manevi havayı hissetmelerini sağlayacağız. Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak için birçok etkinlik düzenleyeceğiz” diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmed Arif 2019-03-19 00:02:37

Hadi oradan!... Çıkarınız yoksa eğer ilk kaçacak sizlersiniz!...

Avatar
Groom 2019-03-19 11:13:51

ahahahah ay iyi güldüm be